Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan digiajan metsäopetukseen Mamkiin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan digiajan metsäopetukseen Mamkiin

Kutsu.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 08:33
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Metsäalalla otetaan yhä enenevissä määrin uuttaa tekniikkaa ja sovelluksia käyttöön. Uudet laitteet helpottavat ja nopeuttavat esimerkiksi puumäärien arviointeja ja työmaaohjeiden siirtoa hakkuukoneenkuljettajalle tai metsurille. Myös paikkatietojärjestelmiä sovelletaan nykyisin metsäalalle, sillä ne helpottavat ja nopeuttavat esimerkiksi leimikon suunnittelua.

Eteläsavolainen metsäopetus on nyt päivitetty digiajan vaatimuksiin. Tervetuloa katsomaan, mitä tämä käytännössä tarkoittaa pe 30.1.2015 klo. 12.00–14.00 Mikkelin ammattikorkeakoululle, osoitteeseen Patteristonkatu 3.

Tapaaminen klo 12.00 ravintola Dexin aulassa, vastassa tutkimuspäällikkö Kati Kontinen p. 050 466 6656. Tutustumme uuteen tekniikkaan opetustilanteessa. Haastateltavissa Kati Kontinen (Mamk), Pertti Kilpeläinen (Mamk) ja Pekka Parta (Esedu) sekä Mamkin metsätalouden opiskelijat.

Ilmoittautumiset

Kati Kontinen, tutkimuspäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 050 466 6656, kati.kontinen@mamk.fi

 

Tiedote 28.1.2015

Eteläsavolainen metsäopetus on päivitetty digiaikaan

Eteläsavolaisen metsäopetuksen voimat on yhdistetty Mikkelin ammattikorkeakoulun (Mamk) hallinnoimassa Digimetsä-hankkeessa. Hankkeen aikana Mamkin, Esedun ja Samiedun metsäopetuksen oppimisympäristöjä ja työelämän palveluja on päivitetty digiaikaan.

Virtuaalisuus, digitaalisuus ja sähköisyys ovat nykypäivän työelämän työkaluja myös metsäalalla. Perinteisen metsätietouden lisäksi valmistuvien opiskelijoiden on hallittava digitaalisesti esimerkiksi tiedonsiirto, asiakkuushallinta, työmaiden teko ja työnjohdon seuranta.

- Eteläsavolainen metsäopetus pystyy nyt aiempaa paremmin vastaamaan metsäalan kentällä myllertäviin muutoksiin ja koulutustarpeisiin, tutkimuspäällikkö Kati Kontinen Mamkista kuvailee hankkeen vaikutuksia.

Digimetsä – metsää virtuaalisesti

Digimetsä-hanke alkoi kesällä 2013, ja sen ensimmäisenä toteutusvuonna hankittiin metsäopetukseen uusia välineitä; tärkeimpänä metsäohjelmistot ja mobiilisovellukset. Ohjelmistojen ja sovellusten avulla opiskelijat pääsevät harjoittelemaan samoilla välineillä, kuin mitä työelämässä on käytössä. Näin opiskelijat ovat valmistuessaan aiempaa valmiimpia siirtymään työelämään.

Hankkeen toisena toteutusvuonna uudet ohjelmat, laitteet ja sovellukset on otettu osaksi opetusta. Ohjelmistojen käytöstä on järjestetty useita koulutuksia Mamkin, Esedun ja Samiedun metsäopetuksesta vastaaville lehtoreille. Näkökulmana kulutuksissa on ollut ohjelmien käyttö ja hyödyntäminen opetuksessa, tiedonsiirto, karttojen (ilmakuvat, muu aineisto) hyödyntäminen, työohjelmien käyttö, kuviotietojen päivitykset ja laitevaatimukset.

Ainutlaatuista yhteistyötä

Digimetsä-hanke yhdistää eteläsavolaisen metsäopetuksen ainutlaatuisesti.

- Teimme yhteisiä markkinointiponnisteluja uusien opiskelijoiden hankkimiseksi ja metsäalan tunnettavuuden lisäämiseksi esimerkiksi Metsäopetus.fi -sivuston kautta. Lisäksi helpotamme opiskelijoiden siirtymistä toiselta asteelta ammattikorkeakouluasteelle tarjoamalla vapaasti valittavia opintokokonaisuuksia, Kontinen kertoo yhteistyötä.

Hanke alkoi 1.6.2013 ja päättyi vuoden 2014 loppuun. Hankkeen toteuttivat Mamk, Samiedu ja Esedu ja sitä rahoittivat Etelä-Savon Maakuntaliitto (EAKR), Metsämiesten Säätiö ja Suur-Savon Energiasäätiö.

Lisätietoja

Kati Kontinen, tutkimuspäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, kati.kontinen(at)mamk.fi, p. 050 466 6656

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs