Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kutsu medialle: Mitä älyliikenne antaa kansalaiselle?

Trafi

Kutsu medialle: Mitä älyliikenne antaa kansalaiselle?

Kutsu.
Julkaistu: 17.06.2014 klo 13:20
Julkaisija: Trafi

Pääroolissa kaikessa älyliikenteessä on tieto. Älyliikenne tuo asiat myös kaikkien kansalaisten ulottuville. Avoin data on auki kaikille, innovatiivisuus ei kysy enää aikaa, paikkaa tai asemaa. Jokainen voi osallistua – joko kehittäjänä tai käyttäjänä.

Tervetuloa medialle tarkoitettuun ITS Europe -kongressin Älyliikenne ja kansalainen –mediainfoon huomenna, keskiviikkona 18.6.2014 klo 14-15. Kansalaisnäkökulmaa älyliikenteeseen avaavat Trafin tietojohtaja, ylijohtaja Mia Nykopp ja Helsingin liikennesuunnittelupäällikkö Ville Lehmuskoski. Tilaisuus pidetään Helsingin messukeskuksen 10. kerroksen saunakabinetissa.

Trafin tietojohtaja, ylijohtaja Mia Nykopp vetää yhteen päivän antia ja kertoo Trafin ajankohtaisia älyliikenteen saralta. Miehittämättömät ilma-alukset ja automaattiautot tuleva, dataa on avattu, ajotavasta saa pikapalautetta, poroista varoitetaan suoraan kännyyn ja tunnetko jo Liikennelabran?

Helsingin liikennesuunnittelupäällikkö Ville Lehmuskoski kertoo Helsingin liikennesuunnittelun haasteista ja kuinka kongressissa esillä noussein älyliikenteen keinoin, esimerkiksi liikenteen tilannekuvaa ja liikkumista palveluna hyödyntäen, haasteisiin aiotaan vastata.

ITS European -älyliikennemessut ovat käynnissä Helsingin messukeskuksessa koko juhannusviikon 16.-19.6. Tervetuloa käymään myös Trafin osastolla FB12 ja testaamaan mm. ajopalautejärjestelmää joko simulaattorissa tai liikenteessä. Lisätietoa: http://www.trafi.fi/tietoa_trafista/ajankohtaista/its_helsinki

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Anna Jokela, p. 0400 439 955, anna.jokela(at)trafi.fi
viestintäpäällikkö Reetta Salonen, p. 029 534 7051, reetta.salonen(at)trafi.fi

Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs