Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kutsu: Lasten ja nuorten tutkimuksen eettiset kysymykset pohdittavana

Suomen Akatemia

Kutsu: Lasten ja nuorten tutkimuksen eettiset kysymykset pohdittavana

Kutsu.
Julkaistu: 03.05.2012 klo 09:12
Julkaisija: Suomen Akatemia

Suomen Akatemian Skidi-tutkimusohjelman vuosiseminaarissa pohditaan torstaina 10.5., millaisia eettisiä kysymyksiä kohdataan tutkittaessa lapsia ja nuoria. Aiheesta ovat puhumassa ja keskustelemassa muun muassa professorit Jouni Häkli Tampereen yliopistosta, Leena Syrjälä Oulun yliopistosta ja Kimmo Jokinen Jyväskylän yliopistosta. Seminaari pidetään Best Western Premier hotellissa Katajanokalla (Merikasarminkatu 1A) klo 9.30-17.

Päivän tarkempi ohjelma: http://www.aka.fi/Tiedostot/Tiedostot/LAPSET/Vuosiseminaari%202012/SKIDI-KIDS%20seminar%202012%20programme.pdf.

Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys (SKIDI-KIDS) -tutkimusohjelmassa tutkitaan muun muassa, miten lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä voidaan edistää ja millaisia ongelmia hyvinvoinnissa on.

Häklin hankkeessa tutkitaan, miten kuntien lapsi- ja nuorisopoliittiset strategiat tunnistavat syrjäytyviä lapsia ja nuoria. Lisäksi arvioidaan, miten osallistumista tukevat hankkeet onnistuvat tavoittamaan heidät. Syrjälän hankkeessa lapset pääsevät osallistumaan heistä tehtävään tutkimukseen kertomalla omasta hyvinvoinnistaan. Jokinen puolestaan selvittää, millaisena on lapset itse näkevät elämänsä nyky-yhteiskunnassa.

Ilmoittautumiset tiedottaja Leena Vähäkylälle viimeistään tiistaina 8.5. mieluiten sähköpostilla leena.vahakyla(at)aka.fi tai p. 09 7748 8327.

 

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Leena Vähäkylä
p. 09 7748 8327
sp. leena.vahakyla(at)aka.fi

 

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs