Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kutsu: Lasten ja nuorten Tutki-Kokeile-Kehitä -tiedekilpailun palkintojenjako 27.3.

Kehittämiskeskus Opinkirjo

Kutsu: Lasten ja nuorten Tutki-Kokeile-Kehitä -tiedekilpailun palkintojenjako 27.3.

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 08:15
Julkaisija: Kehittämiskeskus Opinkirjo

Kutsu 24.3.2015

Tervetuloa Tutki-Kokeile-Kehitä 2015 -kilpailun palkintojenjakoon perjantaina 27.3. klo 14:00. Palkinnot jaetaan Kumpulan tiedekampuksella Physicumissa, luentosalissa D101. Kilpailevat työt ovat esillä Physicumissa klo 10–16.

Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailuun saapui tänä vuonna ennätysmäärä, peräti 80 osallistuvaa työtä. Niitä on ollut tekemässä reilut 200 lasta ja nuorta. Töiden määrä on suurin 20 vuoteen.

Suomen pitkäaikaisin lapsille ja nuorille suunnattu tiede- ja teknologiakilpailu viettää 35. juhlavuottaan. Kilpailu on kannustanut tieteen ja teknologian pariin jo vuodesta 1979. Kilpailu on avoin kaikille alle 21-vuotiaille.

Lepakko-simulaatio ja opetuskoodi

Finaalissa kilpailee 31 työtä kolmessa eri sarjassa. Alku- ja esiopetuksen sarjassa on tutkittu muun muassa koiran koulutusta ja kivien ominaisuuksia. Peruskoululaisten sarjassa töiden aiheita ovat esimerkiksi syyt naurun syntymiseen ja wlan-reitittimen vaikutus huonekasveihin. Lukiolaisten sarjassa kilpailevat muun muassa simulaatiomalli saalistavasta lepakosta sekä opetuskäyttöön suunnattu ohjelmointikieli.

Kaikki finaalityöt palkitaan 200–2000 euron suuruisilla stipendeillä. Lisäksi jaetaan erikoispalkintoja sponsorirahoituksesta. Tutustu kaikkiin finaalitöihin: www.tukoke.fi

 

Opettajien merkitys on suuri

Kilpailussa palkitaan myös töiden ohjaajia.

– Opettajilla on suuri merkitys lasten ja nuorten ohjaajina. Kilpailutöiden määrän kasvu onkin pitkälti heidän ansiotaan. Moni opettaja on tänä vuonna ohjannut useamman työn yhden sijaan, kilpailun järjestäjä Merike Kesler Kehittämiskeskus Opinkirjosta sanoo.

– Toivomme, että entistä useampi opettaja hyödyntäisi tutkimuksen tekemistä omassa opetuksessaan sekä erityisesti uusissa opetussuunnitelmissa monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa, kilpailun järjestäjä Tuula Pihlajamaa Tekniikan akateemiset TEKistä lisää.

Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailun järjestävät vuosittain Kehittämiskeskus Opinkirjo ja Tekniikan akateemiset TEK. Lisäksi kilpailulla on lukuisia yhteistyökumppaneita. Finaali järjestetään yhteistyössä LUMA Suomen kanssa.

 

Lisätietoja kilpailusta:

Merike Kesler, Kehittämiskeskus Opinkirjo, puh: 050 432 2058

Tuula Pihlajamaa, Tekniikan akateemiset TEK, puh: 040 508 6469

www.tukoke.fi , www.facebook.com/tutkikokeilekehita

Opinkirjo on lapsi-ja nuorisotyön palvelujärjesto, joka toimii koulutuksen ja kasvatuksen alalla.

Opinkirjo on oppimisen aktivoija, uudistaja ja tuki ohjaajuudelle. Etsimme ja kehitämme uusia tai jo hyväksi todettuja tapoja edistää oppimista, tietoja ja taitoja. Missiomme on tarjota kouluille ja opettajille tukea ja sisältöjä maksuttomien materiaaliemme ja palvelujemme kautta. Opinkirjon erityisosaamisaloiksi on valittu teema-alueita, joita kehittämällä kompetenssit, kuten luovuus ja innovatiivisuus, kriittinen ajattelu ja päättely, vahvistuvat.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs