Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » KUTSU: Eurooppa uhkaa jäädä periferiaan

Suomen Akatemia

KUTSU: Eurooppa uhkaa jäädä periferiaan

Kutsu.
Julkaistu: 02.01.2013 klo 14:38
Julkaisija: Suomen Akatemia

OECD:n ennusteen mukaan Eurooppa on 50 vuoden päästä puolet nykyistä pienempi toimija maailmantaloudessa. Samalla Eurooppa uhkaa jäädä maailmanlaajuisessa talouskehityksessä periferiaan. ”Näin erityisesti, jos EU ei saa rakenteitaan toimimaan. EU:n nykyinen päättämättömyys ei anna hyvää ennustetta tulevalle kehitykselle”, sanoo professori Risto Heiskala Tampereen yliopistosta.

Heiskala ja Aalto-yliopiston professori Raimo Lovio valottavat maailmantalouden näkymiä ja talouskriisin taustoja tiedotustilaisuudessa Tieteen päivillä torstaina 10.1.2013 klo 9.00-9.45 Helsingin yliopiston päärakennuksen kahvilassa (Fabianinkatu 33, 1. krs). Kyseessä on yksi kolmesta Tieteen päivillä pidettävistä aamukahvitilaisuuksista medialle. Tilaisuudet järjestävät Suomen Akatemia ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta. 

Tieteen päivien avajaispäivänä keskiviikkona 9.1. klo 9.00-9.45 aamukahvilla pohditaan luonnonvarojen, erityisesti alkuaineiden ja veden riittävyyttä maailmassa. Miten pitkälle alkuaineet riittävät ja ehtivätkö tutkijat kehittää niille korvaavia materiaaleja esimerkiksi tulevaisuuden teknologiateollisuuden tarpeisiin? Voivatko suomalaiset vaikuttaa maailman vesivarojen riittävyyteen ja käyttöön maailmassa? Näistä aiheista kertovat professori Markku Leskelä Helsingin yliopistosta ja tekniikan tohtori Matti Kummu Aalto-yliopistosta.

Perjantaina 11.1. klo 9.00-9.45 tiedotustilaisuudessa on aiheena ihmisyyden kriisi ja globaalin hallinnan etiikka. Puhujana on vastavalittu Martti Ahtisaari -akatemiaprofessori Jan Klabbers Helsingin yliopistosta.

Kaikki tiedotustilaisuudet pidetään Helsingin yliopiston päärakennuksen kahvilassa (Fabianinkatu 33, 1. krs) klo 9.00-9.45.

Ilmoittautumiset tilaisuuksiin Suomen Akatemian viestintään Riitta Tirroselle 8.1. mennessä.

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
tiedotuspäällikkö
p. 029 533 5118
riitta.tirronen(at)aka.fi   

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs