Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » KUTSU 8.5.: Lähi-idän ja lännen vastakkainasetteluun lisävaloa historiasta

Suomen Akatemia

KUTSU 8.5.: Lähi-idän ja lännen vastakkainasetteluun lisävaloa historiasta

Kutsu.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 09:31
Julkaisija: Suomen Akatemia

Professori Jaakko Hämeen-Anttila ja FiDiPro-professori Robert Rollinger kertovat Suomen Akatemian tiedeaamiaisella 8.5. tutkimushankkeestaan, jossa perehdytään Lähi-idän ja lännen välisiin kirjallisiin, kulttuurisiin ja kielellisiin suhteisiin. Tutkimuksessa valotetaan idän ja lännen suhteita monipuolisen lähdeaineiston pohjalta ja etsitään vastakkainasettelun historiallisia juuria.

Tiedeaamiainen pidetään Suomen Akatemiassa keskiviikkona 8.5. klo 9.30 – 11.30 (kokoushuone ISOKuha, Hakaniemenranta 6, Helsinki).

FiDiPro-professori Robert Rollinger on kansainvälisesti tunnustettu antiikin ja klassisen ajan

Lähi-idän tutkija. Hän on yksi harvoista alan tutkijoista, joka on perehtynyt syvällisesti sekä antiikin Kreikkaan että Lähi-itään. Hän pystyy tutkimuksessaan yhdistämään luovasti nämä molemmat tutkimusalat. FiDiPro-hankkeen suomalainen vastuuhenkilö professori Jaakko Hämeen-Anttila on Suomen johtava islamin tutkija, joka on kirjoittanut myös lukuisia yleistajuisia islamia käsitteleviä kirjoja.

FiDiPro (Finland Distinguished Professor Programme) on Suomen Akatemian ja Tekesin yhteinen rahoitusohjelma, joka tarjoaa suomalaisille yliopistoille ja tutkimuslaitoksille mahdollisuuden palkata ulkomaisia tai pitkään ulkomailla toimineita suomalaisia huippututkijoita määräajaksi Suomeen.

VP. 7.5. mennessä Riitta Tirroselle, Suomen Akatemia, p. 029 533 5118, riitta.tirronen(at)aka.fi

Suomen Akatemia
Riitta Tirronen
tiedotuspäällikkö
p. 029 533 5118
riitta.tirronen(at)aka.fi

 

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs