Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kutsu 6.5.: Vapaa-ajan asukkaat aiheuttavat kunnille haasteita

Suomen Akatemia

Kutsu 6.5.: Vapaa-ajan asukkaat aiheuttavat kunnille haasteita

Kutsu.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 10:08
Julkaisija: Suomen Akatemia

Yhä useampi suomalainen viettää arkea ja vapaa-aikaa kahdessa tai useammassa asuinpaikassa. Lisääntynyt ajanvietto vapaa-ajan asunnoilla lisää kunnallisia ja hallinnollisia haasteita, kun kakkosasukkaat pitää huomioida paikallisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa. Näistä haasteista kerrotaan Suomen Akatemian tiedeaamiaisella tiistaina 6.5. klo 10 (neuvotteluhuone Siika, Hakaniemenkatu 2/Hakaniemenranta 6, Helsinki).

Ryhmäpäällikkö Riikka Paloniemi Suomen ympäristökeskuksesta kertoo, millaisia haasteita ja voimavaroja kakkosasujat tuovat kunnille ja kuinka heidät kotiutetaan onnistuneesti osaksi paikallisyhteisöjä. Kasvava kiinnostus vakituiseen asumiseen vapaa-ajan asunnoilla tuo mukanaan ongelmia, joista kertoo vanhempi tutkija Seija Tuulentie Metsäntutkimuslaitokselta. Projektitutkija Mervi Hiltunen Itä-Suomen yliopiston matkailualan opetus- ja tutkimuslaitokselta kertoo monipaikkaisen asumisen kasvattamista liikennevirroista vakituisen asunnon ja vapaa-ajan asunnon välillä. Kaikki puhujat ovat mukana Suomen Akatemian Asumisen tulevaisuus -tutkimusohjelmassa.

Ilmoittautumiset tiedeaamiaiselle viimeistään maanantaina 5.5. tiedottaja Leena Vähäkylälle mieluiten sähköpostilla leena.vahakyla@aka.fi tai p. 029 5335 139. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erityisruokavaliostasi.

Tervetuloa!

Suomen Akatemian viestintä
Katri Nousiainen
p. 029 5335 080
katri.nousiainen@aka.fi

 

 

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs