Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » KUTSU 20.5.: Valosta voimaa tietotekniikkaan, lääketieteeseen ja energiaratkaisuihin

Suomen Akatemia

KUTSU 20.5.: Valosta voimaa tietotekniikkaan, lääketieteeseen ja energiaratkaisuihin

Kutsu.
Julkaistu: 14.05.2013 klo 12:20
Julkaisija: Suomen Akatemia

Valon tuottamiseen, havaitsemiseen ja valon kulun ohjailuun liittyvää tutkimusta ja sen sovelluksia hyödynnetään laajasti yhteiskunnassa: internetin käyttö, tiedontallennus ja lääketieteen monet osa-alueet perustuvat optiikan ja fotoniikan tutkimustuloksiin. Tutkijoiden tulevaisuuden tavoitteena on löytää uusia valonlähteitä ja uusia materiaaleja, joilla on haluttuja, räätälöityjä optisia ominaisuuksia. Muun muassa aurinkoenergiaa hyödyntämällä voidaan puhdistaa vettä edullisesti esimerkiksi kehitysmaiden oloissa. Kehitteillä olevissa uudenlaisissa syöpähoidoissa hyödynnetään puolestaan valoa ja nanohiukkasia.

Suomen Akatemian Fotoniikka-tutkimusohjelma ja Optiikan päivät järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden maanantaina 20.5. klo 12-13 Helsingin yliopiston päärakennuksessa (Fabianinkatu 33), salissa 16, 4. krs.

Tilaisuudessa professorit Martti Kauranen (Tampereen teknillinen yliopisto) ja Päivi Törmä (Aalto-yliopisto) sekä dosentti Markku Vainio (Helsingin yliopisto) kertovat optiikan ja fotoniikan alan uusimmista saavutuksista, tulevaisuuden näkymistä ja sovellusmahdollisuuksista. Tilaisuuden puheenjohtaja on professori Lauri Halonen (Helsingin yliopisto).

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 17.5. mennessä: tiedotuspäällikkö Riitta Tirronen, Suomen Akatemia, p. 029 533 5118, riitta.tirronen(at)aka.fi

Toimittajat ovat tervetulleita osallistumaan myös Optiikan päivien ohjelmaan ja Fotoniikka-tutkimusohjelman loppuseminaariin, joka järjestetään päivien yhteydessä. Seminaarin ulkomaiset puhujavieraat ovat kansainvälisesti merkittäviä, eturivin optiikan ja fotoniikan alan tutkijoita. Jos haluatte haastatella heitä, olkaa ystävällisesti yhteydessä Riitta Tirroseen.

Lisätietoa seminaarin ulkomaisista pääpuhujista http://www.helsinki.fi/kemia/OD2013/talks.html

Optiikan päivät http://www.helsinki.fi/kemia/OD2013/
Fotoniikka ja modernit kuvantamismenetelmät -tutkimusohjelma www.aka.fi/fotoniikka

 

 

 

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs