Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kutsu 16.8.: Uusi tekniikka mahdollistaa tunnetilat tunnistavan robotin

Suomen Akatemia

Kutsu 16.8.: Uusi tekniikka mahdollistaa tunnetilat tunnistavan robotin

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2012 klo 10:05
Julkaisija: Suomen Akatemia

Suomen Akatemian rahoittamassa MOTIVE-tutkimusohjelmassa on kehitetty ihmisen tunnetilat tunnistavaa robottia. Yhtenä tavoitteena on, että Minotaurukseksi ristitty robotti osaa tulkita kasvonpiirteistä perustunnetilat surun, pelon, vihan, innostuksen, hämmästyksen ja inhon,  ja muuttaa toimintaansa niiden mukaan. Robotti myös tunnistaa ihmisiä ja muistaa vuorovaikutustilanteita näiden henkilöiden kanssa, sekä antaa vasteensa avatar-näytölle toteutetun puhuvan pään avulla.  Tekniikkaa voidaan käyttää tulevaisuudessa muun muassa vanhusten- ja terveydenhuollossa, turvallisuusalalla ja logistiikassa.

Hankkeen johtaja, Oulun yliopiston professori Matti Pietikäinen esittelee professori Juha Röningin kanssa robotin toimintaa ja siinä käytettävää uusinta tekniikkaa Suomen Akatemian tiedeaamiaisella torstaina 16.8. klo 10-12. Paikkana Hakaniemenranta 6, Helsinki, kokoushuone Siika (1.krs).

Professori Pietikäinen puhuu konenäön käytöstä ihmisen ja robotin välisessä vuorovaikutuksessa, ja professori Röning esittelee liikkuvaa robottia ja tulevaisuuden sovelluksia.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset tiedeaamiaiselle 15.8. mennessä Suomen Akatemian viestintään Juho Karjalaiselle, p. (09) 77488 228 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi(at)aka.fi. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta.

Suomen Akatemian viestintä
Juho Karjalainen
p. (09) 77488 228
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs