Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » KUTSU 11.1.: Kansainvälinen politiikka kaipaa eettistä näkökulmaa

Suomen Akatemia

KUTSU 11.1.: Kansainvälinen politiikka kaipaa eettistä näkökulmaa

Kutsu.
Julkaistu: 07.01.2013 klo 12:15
Julkaisija: Suomen Akatemia

Globaalin hallinnan tai perinteisemmin kansainvälisen politiikan kysymyksiin ei ole olemassa uskottavaa eettistä perustaa. Näin siitäkin huolimatta, että elämme yhä syvemmin globalisoituneessa maailmassa, jossa talouden ja politiikan tilanteet, ympäristökysymysten hallinta ja konfliktit muissa maissa heijastuvat hetkessä kansalaisten elämään eri puolilla maailmaa. Professori Jan Klabbersin johtamassa tutkimuksessa pyritään nyt luomaan pohjaa globaalin hallinnan etiikalle.

Jan Klabbers puhuu tutkimusaiheestaan tiedotustilaisuudessa Tieteen päivillä perjantaina 11.1.2013 klo 9.00-9.45 Helsingin yliopiston päärakennuksen kahvilassa (Fabianinkatu 33, 1. krs). Klabbers nimitettiin marraskuussa Suomen Akatemian ensimmäiseksi Martti Ahtisaari -akatemiaprofessoriksi. Hän aloittaa akatemiaprofessorikautensa heinäkuussa.

Perjantain tiedotustilaisuus on yksi kolmesta Tieteen päivillä pidettävistä aamukahvitilaisuuksista medialle. Tilaisuudet järjestävät Suomen Akatemia ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta. 

Tieteen päivien avajaispäivänä keskiviikkona 9.1. klo 9.00-9.45 aamukahvilla pohditaan luonnonvarojen, erityisesti alkuaineiden ja veden riittävyyttä maailmassa. Miten pitkälle alkuaineet riittävät ja ehtivätkö tutkijat kehittää niille korvaavia materiaaleja esimerkiksi tulevaisuuden teknologiateollisuuden tarpeisiin? Voivatko suomalaiset vaikuttaa maailman vesivarojen riittävyyteen ja käyttöön maailmassa? Näistä aiheista kertovat professori Markku Leskelä Helsingin yliopistosta ja tekniikan tohtori Matti Kummu Aalto-yliopistosta.

Torstaina 10.1. klo 9.00-9.45 professori Risto Heiskala Tampereen yliopistosta ja professori Raimo Lovio Aalto-yliopistosta valottavat maailmantalouden näkymiä ja talouskriisin taustoja.

Kaikki tiedotustilaisuudet pidetään Helsingin yliopiston päärakennuksen kahvilassa (Fabianinkatu 33, 1. krs) klo 9.00-9.45.

Ilmoittautumiset tilaisuuksiin Suomen Akatemian viestintään Riitta Tirroselle.

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
tiedotuspäällikkö
p. 029 533 5118
riitta.tirronen(at)aka.fi   

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs