Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kutsu 10.10.: Miksi teknologiaa haavoittavan avaruussään ennustaminen on haastavaa?

Suomen Akatemia

Kutsu 10.10.: Miksi teknologiaa haavoittavan avaruussään ennustaminen on haastavaa?

Kutsu.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 10:05
Julkaisija: Suomen Akatemia

Avaruussää saa aikaan upeita revontulinäytelmiä mutta myös haitallisia katkoksia GPS-paikannuksessa tai häiriöitä satelliiteissa ja sähköverkossa. Yhteiskunta on riippuvainen teknologiasta, jota avaruussää voi vaurioittaa. Siksi avaruussään ennustamisen parissa työskentelee suuri joukko tutkijoita ympäri maailmaa.

 

Akatemiatutkija Emilia Kilpua kertoo Suomen Akatemian tiedeaamiaisella, miksi avaruussään ennustaminen on haastavaa ja miksi ennusteet menevät usein pieleen. Tilaisuus pidetään torstaina 10.10. klo 10 Suomen Akatemiassa neuvotteluhuoneessa Siika (Hakaniemenkatu 2/Hakaniemenranta 6, Helsinki).

 

Kilpua esittelee myös tieteellistä perustutkimusta, jota Kumpulan avaruuskeskuksessa tehdään ennusteiden parantamiseksi. Hän kertoo uusia tutkimustuloksia siitä, mitä sattumia tarvitaan supermyrskyn syntymiseen Maan lähiavaruudessa ja mitä se tarkoittaa.

 

Ilmoittautumiset tiedeaamiaiselle viimeistään keskiviikkona 9.10. tiedottaja Leena Vähäkylälle mieluiten sähköpostilla leena.vahakyla@aka.fi tai p. 029 5335 139. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erityisruokavaliostasi.

 

Tervetuloa!

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Leena Vähäkylä
p. 029 5335 139
leena.vahakyla@aka.fi

 

 

 

 

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs