Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kulttuurirahasto ja yliopistot parantavat apurahatutkijoiden asemaa

Suomen Kulttuurirahasto

Kulttuurirahasto ja yliopistot parantavat apurahatutkijoiden asemaa

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 09:18
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahojen haku alkaa 1.10.2014. Apurahoja on jaossa 23,5 miljoonaa euroa, josta yli puolet myönnetään tieteelliseen tutkimukseen. Kokovuotisen työskentelyapurahan suuruus nousee 24 000 euroon, lukuunottamatta tohtoreita, joiden vuosiapuraha tieteelliseen työskentelyyn on 28 000 euroa.

Kulttuurirahasto on solmimassa kaikkien Suomen yliopistojen kanssa puitesopimuksen apurahansaajien aseman parantamiseksi. Tämä takaa Kulttuurirahaston apurahan saaneille jatko-opiskelijoille, jotka haluavat sopia tutkimusedellytyksistä yliopistolla, samanlaiset kullakin laitoksella tavanomaiset perusedellytykset kuin vastaavissa tehtävissä työskentelevillä työsuhteisilla tohtorikoulutettavilla ja tutkijoilla on. Puitesopimus koskee myös tohtoreita laitoksen harkinnan mukaan.

Tavanomaisilla perusedellytyksillä tarkoitetaan mm. asianmukaisia työ- ja laboratoriotiloja, tietoliikenne-, posti-, tulostus- sekä kirjasto- ja tietopalveluja siinä määrin kuin ne ovat yleisesti tohtorikoulutettavien ja tutkijoiden käytössä.

Yliopistokorvaus sisältyy Kulttuurirahaston vähintään 4 kk:n työskentelyyn myönnettäviin apurahoihin, ja sen suuruus on 1 600 euroa vuodessa. Apurahansaaja huolehtii itse korvauksen maksamisesta tehtyään yliopiston kanssa henkilökohtaisen sopimuksen. Jos apurahansaaja ei halua sopia tutkimusedellytyksistä yliopiston kanssa, hän voi apurahan avulla järjestää tarvitsemansa tutkimusedellytykset itse.

 

Tohtorikoulutettavan mahdollista yhdistää apuraha ja palkka

Uutena tukimuotona Kulttuurirahasto tarjoaa tohtorikoulutettaville mahdollisuuden yhdistää apuraha palkalliseen työsuhteeseen, niin että ne yhdessä mahdollistavat kokopäiväisen jatko-opiskelun.

Tässä tukimuodossa tohtorikoulutettava, jolla on 56 %:n työsuhde yliopistoon tai muuhun tutkimuslaitokseen, voi hakea Kulttuurirahaston kokovuotista työskentelyapurahaa (24 000 euroa) käytettäväksi kahdessa vuodessa. Vastaavasti puolivuotista työskentelyapurahaa (12 000 euroa) voi hakea 12 kuukaudeksi.

Apurahat tieteelliseen tutkimukseen haetaan henkilökohtaisesti, ei esim. tutkimusryhmän johtajan tai työnohjaajan nimissä. He voivat antaa suosituksensa henkilökohtaisen hakemuksen tueksi.

 

Hakuohjeet ja -lomakkeet ovat verkossa osoitteessa www.skr.fi/apurahat. Haku päättyy 31.10.2014.

Infotilaisuus apurahoista pidetään Helsingissä Ateneum-salissa (Kaivokatu 2) torstaina 9.10. klo 14.30 alkaen. Kulttuurirahasto on mukana myös Säätiöpäivä-tapahtumassa Sanomatalon Mediatorilla keskiviikkona 1.10. klo 16-18.

 

Lisätiedot:

www.skr.fi/apurahat

twitter.com/skr_fi

Asiamies Juhana Lassila, puh. 09 6128 1230

Kulttuurisihteeri Jaana Leivo, puh. 09 6128 1235

apurahainfo@skr.fi

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs