Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Korkeakoulujen kansainvälinen viikko tarjosi uusia avauksia tulevaisuuden oppimisesta

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen kansainvälinen viikko tarjosi uusia avauksia tulevaisuuden oppimisesta

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 13:59
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) ja Porin yliopistokeskuksen (UCPori) yhteistyössä järjestämä kansainvälinen International Week -tapahtuma onnistui hyvin.

Viikon tuloksena saatiin alulle useita konkreettisia kehityshankkeita, jotka parantavat oppilaitosten välistä yhteistyötä. Hankkeet auttavat yliopistoja ja ammattikorkeakouluja tarjoamaan uudenlaista koulutusta sekä kehittämään opiskelija- ja opettajavaihtoa.

Kehitteillä on esimerkiksi Webinaarisarja "21st century teacher", jonka tuottamiseen osallistuu ainakin kahdeksan yliopistoa ja ammattikorkeakoulua Euroopasta.

− Webinaarisarja käsittelee uutta opettajuutta esimerkiksi motivaation, liikkuvuuden, teknologian, opiskelija-arvioinnin ja opetussuunnitelman näkökulmista, kertoo tutkija ja startup-yrittäjä Harri Ketamo. Hän oli yksi tapahtuman keynote-luennoitsijoista.

Alkunsa on saanut myös hanke, jonka avulla tuetaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yrityskiihdyttämössä olevia opiskelijoita. Mukaan tähän hankkeeseen lähtee ainakin neljä yliopistoa, joiden verkostojen kautta avataan Euroopan markkinoita.

Opiskelija- ja henkilökuntavaihtojen vaikutuksien mittaamisessa tullaan tekemään myös yhteistyötä.

− Näiden vaihtojen vaikutuksien mittaamiseen lähdetään rakentamaan yhdenmukaista mallia ainakin viiden yliopiston ja ammattikorkeakoulun voimin, Harri Ketamo kertoo.

Kansainvälinen viikko järjestettiin 7.-11.3. teemalla ”Future Learning”. Tapahtumaan osallistui yli 80 vierasta noin 20 eri maasta. Vierailta kiinnosti opetuksen ja tutkimuksen ohella myös SAMKin ja UCPorin tekemä yritysyhteistyö.

Lisätiedot:

Tutkija ja startup-yrittäjä Harri Ketamo, p. 044 710 3803, harri.ketamo@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs