Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kirjoittajakutsu: Opiskelijatutkimuksen vuosikirja 2016 – Avoin tiede ja avoin koulutus?

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus

Kirjoittajakutsu: Opiskelijatutkimuksen vuosikirja 2016 – Avoin tiede ja avoin koulutus?

Kutsu.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 11:40
Julkaisija: Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus

 

Muistutus – vielä ehdit mukaan:

 

Opiskelijatutkimuksen vuosikirjaan haetaan tieteellisiä ja yleistajuistettuja artikkeleja!

 

Opiskelijatutkimusverkosto ja verkoston koordinaattori Otus julkaisevat järjestyksessään toisen Opiskelijatutkimuksen vuosikirjan. Opiskelijatutkimusverkoston tarkoituksena on edistää monitieteellistä opiskelijatutkimusta, ja Vuosikirjan tavoitteena on siten koota yhteen alan tutkimusta, edistää sen näkyvyyttä ja tunnettavuutta sekä tarjota julkaisufoorumi alan tutkijoille ja tutkimustiedon hyödyntäjille. Seuraava Opiskelijatutkimuksen vuosikirja tullaan julkaisemaan toukokuussa 2016 sekä painettuna että sähköisenä versiona. Edelliseen, vuoden 2014 Opiskelijatutkimuksen vuosikirjaan voit tutustua osoitteessa http://opiskelijatutkimusverkosto.com/julkaistut-vuosikirjat/.

 

Vuosikirja ja Opiskelijatutkimusverkoston järjestämä Opiskelijatutkimuksen päivä muodostavat kokonaisuuden, jolla on yhteinen, vaihtuva teema. Vuoden 2016 Opiskelijatutkimuksen vuosikirjan teema on Avoin tiede ja avoin koulutus? Opiskelijatutkimuksen päivä pidettiin tänä vuonna osana Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päiviä, joita Opiskelijatutkimusverkosto oli järjestämässä yhdessä Edistyksellisen tiedeliiton, Helsingin yliopiston HEGOM-tutkimusryhmän, Korkeakoulututkimuksen seuran, Suomen tieteen ja teknologian seuran sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton kanssa.

 

Opiskelijatutkimuksen vuosikirjassa julkaistaan sekä tieteellisiä vertaisarvioinnin läpikäyviä artikkeleja että osittain yleistajuistettuja artikkeleja. Vuosikirjaan voi ehdottaa tieteen tai koulutuksen avoimuuden teemaan opiskelijatutkimuksen näkökulmasta sopivaa artikkelia lähettämällä abstraktin Opiskelijatutkimuksen vuosikirjan toimitussihteerille. Abstraktin laajuus tulee olla 250–500 sanaa. Abstraktissa tulee Ilmoittaa selkeästi, onko kyseessä tieteellinen, vertaisarvioitavaksi tarkoitettu artikkeli vai yleistajuistettu artikkeli. Viestiin tulee liittää myös kirjoittajan/kirjoittajien nimet ja yhteystiedot (sähköpostiosoite sekä puhelinnumero). Ehdotukset tieteelliseksi artikkeliksi tulee lähettää viimeistään 31.8.2015 ja ehdotukset yleistajuistetuiksi artikkeleiksi viimeistään 13.9.2015 osoitteeseen simo.pihlajaniemi@otus.fi.

 

Tieteellisten artikkelien abstraktissa on syytä kuvailla lyhyesti, minkä tyyppinen artikkeli tulisi olemaan (katsaus, teoreettinen, empiirinen) ja mihin kysymyksiin artikkelissa keskitytään. Tieteellisten artikkelien lisäksi Opiskelijatutkimuksen vuosikirjaan toivotaan tutkimuksen hyödyntämisen käytäntöjä esitteleviä, kirjan teemaan sopivia artikkeleja muun muassa tutkimustietoa hyödyntäviltä kehityshankkeilta ja työryhmiltä. Esimerkiksi kehityshankkeen tai toimintamallin esittelyn lisäksi näiltä osittain yleistajuistetuilta artikkeleilta edellytetään kuvausta siitä, miten tutkimustietoa on kyseisessä hankkeessa tai käytännön toiminnassa hyödynnetty.

 

Toimituskunta valitsee vuosikirjaan hyväksyttävät artikkelit tiivistelmien perusteella, ja valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään kahden viikon kuluttua kirjoittajakutsun sulkeutumisesta. Vuosikirjan toimittamisesta vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Nina Haltia, Johanna Moisio, Mette Ranta, Anita Saaranen-Kauppinen ja Ilkka Väänänen sekä toimitussihteeri Simo Pihlajaniemi.

 

 

Julkaisuprosessin aikataulu

 

Opiskelijatutkimuksen vuosikirjaan valittujen tieteellisten artikkelien käsikirjoitukset tulee lähettää toimitukselle viimeistään 22.11.2015, ja vertaisarvioimattomien artikkelien käsikirjoitukset viimeistään 20.12.2015. Vertaisarvioinnit toteutetaan marras–joulukuussa 2015, referee-lausuntojen pohjalta tehtävät muokkaukset tammikuussa 2016 sekä toimituskunnan kommentteihin ja kielenhuoltoon liittyvät mahdolliset muokkaukset helmi–maaliskuussa. Vuosikirjan taitto ja painaminen tapahtuu huhti–toukokuussa, ja valmis vuosikirja julkaistaan toukokuun lopussa 2016. Ohjeet artikkelien kirjoittamiseen löytyvät osoitteesta http://opiskelijatutkimusverkosto.com/ohjeita/.

 

 

Lisätietoja Opiskelijatutkimuksen vuosikirjasta

Toimitussihteeri Simo Pihlajaniemi
simo.pihlajaniemi@otus.fi
050 368 1795

 

 

Opiskelijatutkimusverkosto

 

www.opiskelijatutkimus.fi

https://fi-fi.facebook.com/opiskelijatutkimus

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs