Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kiertotalous esittäytyy tekniikan seminaarisarjassa

Oulun yliopisto

Kiertotalous esittäytyy tekniikan seminaarisarjassa

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 08:52
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 18.11.2015

Kiertotalous esittäytyy tekniikan seminaarisarjassa

Tutkimusyhteistyöllä lisää liiketoimintaa -seminaarisarja jatkuu Oulun yliopistossa tiistaina 24.11., jolloin aiheena on kiertotalous. Päivän puheenvuoroissa tarkastellaan kuinka teollisuuden jätteitä ja mineraalisia sivuvirtoja voidaan ottaa hyötykäyttöön ja tehdä niistä tuotteita ja liiketoimintaa.

Kiertotalouden edistäminen on yksi valtioneuvoston Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihankkeen osa-alueista ja se tarjoaa Suomelle suuren taloudellisen kasvupotentiaalin. Seminaaritilaisuuden avainpuheenvuoron käyttää ympäristöministeriön ylijohtaja Tuula Varis.

Seminaarissa kuullaan lisäksi teollisuuden puheenvuorot sekä tutkimus- ja yhteistyömuotojen esittelyjä.

Sarja jatkuu torstaina 26.11. Tulosta teräsosaamisella -seminaarilla. Puhujina tilaisuudessa ovat työ- ja elinkeinoministeriön toimialajohtaja Kirsti Loukola-Ruskeeniemi sekä metalli- ja konepajateollisuuden asiantuntijoita.

Tutkimusyhteistyöllä lisää liiketoimintaa -seminaarisarjan päättää 1.12. Tutkimuksesta teknisiin ratkaisuihin ja lopputuotteisiin -tilaisuus.  Aiheena ovat mm. ideoiden tuotteistaminen liiketoiminnaksi ja yliopistoyhteistyön tarjoamat mahdollisuudet.

Seminaarit järjestetään Oulun yliopiston päärakennuksen Saalastinsalissa Linnanmaalla. Seminaarit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen ja päivien tarkemmat ohjelmat löytyvät yliopiston verkkosivulta (http://www.oulu.fi/ttk/tutkimusseminaarit). Seminaarisarjan järjestää Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan tutkimusyhteisöt.

 

Lisätietoja:
suunnittelija Hannele Lampela, teknillinen tiedekunta, puh. 040 738 0238
viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs