Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kielitieteen päivät keräävät kielitieteilijät Ouluun toukokuun lopussa

Oulun yliopisto

Kielitieteen päivät keräävät kielitieteilijät Ouluun toukokuun lopussa

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 08:36
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, humanistinen tiedekunta
Tiedote 11.5.2016

 

Kielitieteen päivät keräävät kielitieteilijät Ouluun toukokuun lopussa

Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta järjestää kielitieteen päivät 43. kerran 25.–27. toukokuuta 2016. Tapahtuma kerää kielitieteen merkittävimmät tekijät yhteen esittelemään tutkimuksiaan ja keskustelemaan kielentutkimuksesta.

Tämän vuoden konferenssin teema on kielen ulottuvuuksia – kielitieteen kurkotteluja. Se kuvaa kielen monimuotoisuutta ja kielitieteen monitieteellisyyttä. Moderni kielitiede kurkottelee tieteenalojen rajoilla ja niiden yli. Konferenssin tavoite on kartoittaa kysymyksiä ja haasteita, jotka ovat ajankohtaisia nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Se pyrkii myös avaamaan sitä, mikä kielen ja kielitieteellisen tutkimuksen rooli ja merkitys on ihmiselle nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Konferenssiin saapuu lähes 200 tutkijaa ympäri maailmaa. Kutsupuhujina ovat Marja-Liisa Olthuis ja Ciprian Gerstenberger Tromssan yliopistosta, Tommi Jantunen Jyväskylän yliopistosta ja Kobin Kendrick Max Planck Institute for Psycholinguistics´ista, Nijmegeninistä. Lisäksi Langnet-tohtoriohjelmasta puhujaksi on kutsuttu Sanna Mustonen. Tapahtuman pääkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Kielitieteen päivillä on yhteensä kymmenen työpajaa, joissa käsitellään muun muassa sosiaalista vuorovaikutusta verkossa, työelämän kieltä ja puhuttua kieltä. Tapahtumat järjestetään Hotelli Lasaretissa. Luentojen, esitelmien ja keskustelujen lisäksi konferenssin yhteydessä järjestetään myös 50 vuotta kielten tutkimusta ja opetusta Oulun yliopistossa -juhlasymposiumi.

 

Lisätietoja:

professori Pentti Haddington, Oulun yliopisto, englantilainen filologia, puh. 0294 483 285

Lisätietoja sähköpostilla osoitteesta: ktp2016@oulu.fi

www.oulu.fi/suomenkieli/node/32073

Facebook-tapahtuma: kielitieteen päivät 2016

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs