Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kansainvälinen diakoniatutkimuksen konferenssi käynnistyi Helsingissä

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Kansainvälinen diakoniatutkimuksen konferenssi käynnistyi Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 12:31
Julkaisija: Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu ja kansainvälinen diakoniatutkimusseura ReDi järjestävät 14.–17. syyskuuta konferenssin, joka pureutuu diakonia- ja hyvinvointitutkimuksen ajankohtaisiin aiheisiin. Konferenssiin osallistuu lähes sata asiantuntijaa yli 15 maasta.

Nelipäiväisen konferenssin ydinteemana on uskonnollisten yhteisöjen ja seurakuntien tarve uudelleenarvioida toimintaansa monikulttuuristuvassa yhteiskunnassa. Poliittiset ja kulttuuriset muutokset sekä kasvava maahanmuutto lisäävät diakoniatyön ja seurakuntien haasteita.

Konferenssin avajaisia vietettiin 15. syyskuuta. Helsingin piispa Irja Askola avasi konferenssin puhuen diakoniatyön merkityksestä kirkolle.
– Ilman diakoniatyötä kirkko olisi kasvoton organisaatio. Diakoniatyö tekee kirkosta kirkon, hän sanoi.

Tilaisuudessa puhui myös Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Hän toivotti konferenssivieraat tervetulleeksi Helsinkiin, ja kertoi muun muassa kaupungin toimista pakolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Kansainvälisen diakoniatutkimusseuran, ReDin, puheenjohtaja Tony Addy päätti avajaistilaisuuden.
– Olemme kokoontuneet Helsinkiin jakamaan tietoa ja oppimaan toisiltamme. Tulevien päivien aikana keskustelemme uskonnollisten yhteisöjen kasvavasta roolista hoiva- ja sosiaalityön tuottajina ja sosiaalisen muutoksen edistäjinä, hän kertoi.

Konferenssi järjestetään Diakin Helsingin toimipisteessä, Kyläsaarenkuja 2.

Lisätiedot: viestintäpäällikkö Aura Vuorenrinne, aura.vuorenrinne@diak.fi, 040 509 2577

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita diakonia-, kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja tulkkauksen aloille. Sillä on toimipisteet Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs