Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kadonneen jäljillä – TAMKin opiskelijat uudistavat sukututkimusta

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kadonneen jäljillä – TAMKin opiskelijat uudistavat sukututkimusta

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2013 klo 10:42
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Sukututkimus on ollut tähän asti yksinäistä ja arkistonmakuista puurtamista tuloksena vakiomallisia ja yksitoikkoisia sukutauluja. Tampereen ammattikorkeakoulun liiketalouden kansainväliset TCA-opiskelijat ideoivat verkostojen hyödyntämiseen perustuvan uuden tutkimusmetodin ja kehittivät internetiin wikipohjaisen konseptin, joka on saanut jo lähes 60 000 seuraajaa.

”Opiskelijaprojektissamme jäljitettiin 1855 kadonnutta suomalaista. Tutkimus johti kaukaisiin maihin ja ammoin unohdettuihin olosuhteisiin ja antoi jännittävää uutta näkemystä suomalaiseen suku- ja historiatutkimukseen”, dosentti, yliopettaja Mauri Grönroos kertoo.

Café Scientifique -Tiedekahvila on hanke, jonka kautta esitellään suurelle yleisölle uusia, tieteelliseen tutkimukseen perustuvia konsepteja. TAMKin kansainvälisen liiketoiminnan suuntautumisvaihtoehto TCA (TAMK Consulting Academy) osallistuu aktiivisesti tällaiseen toimintaan.

Mauri Grönroos esittelee torstaina 3. lokakuuta Metson Tiedekahvilassa opiskelijaprojektia, jossa sovellettiin poikkitieteellistä tutkimusta ja verkostojen hyödyntämistä tavoitteena kehittää uudenlainen konsepti perinteiseen sukututkimukseen.

Lisätietoa:

www.lumate.fi/tapahtuma/tiedekahvila

dosentti, yliopettaja Mauri Grönroos, mauri.gronroos (at) tamk.fi

 
Tampereen LUMATE-keskus järjestää maksuttoman ja kaikille avoimen tilaisuuden.

Café Scientifique -Tiedekahvila
Torstaina 3.10.2013 klo 18
Pääkirjasto Metso, Pietilä-sali, Pirkankatu 2, Tampere

Tervetuloa!

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi
 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs