Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kaappisängystä saarnastuoliin – Erik Bryggmanin arkkitehtuurista ja sisustussuunnittelusta

Turun ammattikorkeakoulu

Kaappisängystä saarnastuoliin – Erik Bryggmanin arkkitehtuurista ja sisustussuunnittelusta

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2013 klo 09:45
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tiedote

Studia Generalia – Erik Bryggmanin
arkkitehtuurista ja sisustussuunnittelusta
Kaappisängystä saarnastuoliin

Lehtori Ulla Seppälä-Kaven luennoi Erik Bryggmanin arkkitehtuurista ja sisustussuunnittelusta maanantaina 20.5. kello 17.00–18.30 Turun ammattikorkeakoulussa, Sepänkatu 1, Monitori, toinen kerros.

Lehtori Ulla Seppälä-Kavenin väitöskirja Erik Bryggmanin huonekalusuunnittelusta on useiden vuosien aherruksen jälkeen viimeistelyvaiheessa.

Arkkitehti Erik Bryggman (1891–1955) vaikutti aikanaan voimakkaasti kehittyvän Turun arkkitehtuuriin suunnittelemalla merkittäviä rakennuksia, kuten Seurahuoneen, Hospits Betelin (nykyinen Scandic Hotelli), vakuutusyhtiö Sammon talon (nykyään kaupunginhallituksen käytössä) sekä Ylösnousemuskappelin. Hän suunnitteli myös yksityistaloja, esimerkiksi asunto-osakeyhtiö Atriumin. 

Bryggman suunnitteli sekä julkisiin rakennuksiin että yksityisasiakkailleen myös sisustukset huonekaluineen, ennen kuin hän aloitti yhteistyön tyttärensä Carin Bryggmanin kanssa.

Kaikille avoin tilaisuus on osa Turku Design Festivalia.

Lisätiedot:

Lehtori Ulla Seppälä-Kaven, 044 9072 138, ulla.seppala-kaven@turkuamk.fi
Arja-Liisa Kuitunen, 050 5985 212, arja-liisa.kuitunen@turkuamk.fi

Tekniikka, ympäristö ja talous, Muotoilun koulutusohjelma
Sepänkatu 1, 20700 Turku

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs