Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikön johtaja Vesa Linnamo palkittiin

Suomen Kulttuurirahasto

Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikön johtaja Vesa Linnamo palkittiin

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2015 klo 16:30
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikön johtaja Vesa Linnamo palkittiin

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Elias Lönnrot -mitalin Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen liikuntateknologian maisterinkoulutusohjelman vetäjälle, professori Vesa Linnamolle.

Vesa Linnamo valmistui Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 1993 ja väitteli tohtoriksi vuonna 2002. Pääaineenaan Linnamolla oli biomekaniikka ja väitöskirjan aihe liittyi lihasten voimantuotantoon sekä lihasaktivaatiomalleihin eri lihastyötavoilla. Yliopistovuosien väliin mahtui myös kokemusta maailmalta. Maisteriopintojen aikana hän asui Kanadassa ja tohtorin tutkimustaan hän teki Australiassa.

Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen liikuntateknologian koulutus alkoi Vuokatissa tammikuussa 2004 EU-rahoitteisena projektina Sotkamon kunnan toimiessa toisena päärahoittajana. Vesa Linnamo toimi maisterinkoulutushankkeen käynnistäjänä ja valmistelijana. Vuonna 2007 Sotkamon kunta lahjoitti puoli miljoonaa euroa määräaikaiseen liikuntabiologin professorin virkaan vuosille 2007- 2012. Tehtävään nimitettiin Vesa Linnamo. Projektin kolmannen vaiheen koulutus alkoi tammikuussa 2011 Snowpoliksessa Vuokatissa.

Liikuntateknologian maisterikoulutusohjelmasta on vuoden 2004 jälkeen valmistunut runsaat 50 maisteria ja kaksi tohtoria. Vuokatin yksiköstä valmistuneet opiskelijat ovat perustaneet 10 yritystä ja luoneet 60 työpaikkaa, joista yli puolet Kainuuseen. Yksikkö on verkottunut vahvasti paikallisten ja kotimaisten toimijoiden kuten Kajaanin Ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston ja VTT:n kanssa sekä myös kansainvälisesti. Kesäkuussa Vuokatissa järjestetään kansainvälinen hiihtolajien kongressi ja yhteistyötä tehdään jatkuvasti sekä pohjoismaisten että keskieurooppalaisten yliopistojen vastaavien yksiköiden kanssa. Poikkitieteellisyys, yritysläheisyys ja kansainvälisyys ovat olleet Vesa Linnamon johtaman yksikön arvoja alusta saakka.

Palkinto myönnettiin liikunnan ja hyvinvoinnin innovatiiviselle tutkijalle Vuokatissa 7.5.2015 Kainuun rahaston vuosijuhlassa.

 

Lisätiedot: Professori Vesa Linnamo, puh. 040 504 4800, vesa.linnamo@jyu.fi

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs