Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ainutlaatuinen betonin tutkimus- ja kehitysympäristö

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ainutlaatuinen betonin tutkimus- ja kehitysympäristö

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2012 klo 13:47
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Betoniteollisuudessa etsitään koko ajan uusia seosaineita ja materiaaleja, jotta ohuemmat ja kevyemmät rakenteet mahdollistuisivat. Tuotekehitys osana normaalia tuotantoprosessia on kuitenkin haasteellista. Vastauksena tähän Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksikön akkreditoidusta betonilaboratoriosta kehitettiin uusia teknologioita hyödyntävä betonin tutkimus- ja kehitysympäristö. Organisaattorina toimi BETTY-hanke.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan betonin tutkimus- ja kehitysympäristöön ti 18.12.2012 klo 10-11, paikkana Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampus, Rajakatu 35, rakennustekniikan laboratorio (A-siipi). Paikalla on JAMKin asiantuntijoita sekä yhteistyöyritysten edustajia.

Hankkeessa automatisoitiin betonin laadun testaus- ja mittausprosessia muun muassa konenäköä hyödyntäen. Betonin laadunvalvonta on varmistettu akkreditoidulla ja automatisoidulla testaus- ja mittausprosessilla.

Tutkimustulosten perusteella voi sanoa, että yleisesti käytössä olevat betonin koekappaleiden tunnistusmenetelmät vaativat ihmisen tekemää työaikaa ja riskit mittaustulosten epätarkkuudesta kasvavat. Nyt koekappaleen tunnistetiedot saadaan automatisoinnin ansiosta laboratorioon sähköisesti.  Automatisoitu prosessi on toiminnassa ja koemittaustulokset ovat standardin mukaisia,  BETTYn projektipäällikkö Reijo Pitkänen toteaa.

JAMKiin on myös hankittu betonin ohutleikkeen valmistus- ja analyysilaitteisto ja  se tullaan liittämään automatisoituun järjestelmään. Laitteiston sisäänajo, testaukset ja menetelmän räätälöinti ovat meneillään.

Akkreditoitu betonin T&K-ympäristö tarjoaa yrityksille monipuolisia tutkimus-, kehittämis-, testaus- ja analyysipalveluja, kuten ohuthienäytteen valmistus- ja analyysipalveluja betonin sidos-, suojahuokos- ja huokosjakomäärityksiä varten. Alihankintana yhteistyöverkostolta voidaan tuottaa myös nano- ja röntgentomografia-analyysipalveluita betonin hienorakenteen tutkimista varten.

Lisätietoja:
Reijo Pitkänen, laboratorioinsinööri, 040 5516 119, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs