Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Joulupukin arkiston joulukalenteri avautuu verkossa tiistaina 1.12.2015

Kansallisarkisto

Joulupukin arkiston joulukalenteri avautuu verkossa tiistaina 1.12.2015

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 13:30
Julkaisija: Kansallisarkisto

Joka vuosi Joulupukki saa kaikkialta maailmasta satoja tuhansia kirjeitä ja joka vuosi Joulupukin Pääposti Suomen Rovaniemellä luovuttaa kirjeistä huolellisesti valitun otoksen Oulun maakunta-arkistoon pysyvästi säilytettäväksi.

1.12.2015 näihin arkistoituihin kirjeisiin Joulupukille voivat niin lapset kuin vähän vanhemmatkin tutustua ensimmäistä kertaa Joulupukin arkiston omassa joulukalenterissa. Verkkojoulukalenterin luukut ovat avattavissa maailman jokaisessa kolkassa samaan aikaan (klo 0.00 Suomen aikaa).

Joulupukin arkisto Oulun maakunta-arkistossa sisältää tuhansia Joulupukille ympäri maailmaa saapuneita kirjeitä. Niissä lapset kertovat elämästään, maastaan ja toiveistaan ja kyselevät Joulupukista, tontuista ja Joulupukin poroista. Kirjeet ovat hauskaa, värikkäin piirroksin kuvitettua luettavaa ja toisinaan lapset ovat liittäneet mukaan valokuvia itsestään ja perheistään. Ahkerimmin Joulupukille on kirjoitettu Suomen lisäksi Englannista, Japanista, Italiasta, Ranskasta, Liettuasta ja Puolasta.

Napapiirillä, Joulupukin Pajakylässä, toimivassa Joulupukin Pääpostissa on joulu joka päivä. Sieltä voit lähettää Rovaniemen terveiset virallisella Joulupukin postileimalla varustettuna ja hankkia Joulupukin tuliaiset ystävillesi. Postissa työskentelevät iloiset postitontut ahkerasti.

Joulupukin arkiston joulukalenteri: www.arkisto.fi/joulukalenteri

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs