Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Jo yli 100 000 nähnyt Body Worlds -näyttelyn Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Jo yli 100 000 nähnyt Body Worlds -näyttelyn Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2013 klo 10:22
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE
02.05.2013

Jo yli 100 000 nähnyt Body Worlds -näyttelyn Heurekassa

Suuren suosion ympäri maailmaa saavuttaneen Body Worlds -näyttelyn on nähnyt Heurekassa jo yli 100 000 kävijää 2,5 kuukauden aikana. Uniikki näyttely havainnollistaa ihmisen anatomiaa, fysiologiaa ja terveyttä aitojen, plastinoitujen ihmisruumiiden ja elimien avulla. Maailmalla näyttelyn on nähnyt jo 35 miljoonaa ihmistä yli 70 kaupungissa.

Body Worlds -näyttelyn 100 000 kävijämäärä rikkoutui tiedekeskus Heurekassa 1.5.2013. Yhteensä Heurekassa on vieraillut alkuvuoden 2013 aikana jo yli 125 000 kävijää, mikä on selvästi enemmän kuin normaalisti.

- Olemme saaneet Body Worlds -näyttelystä todella paljon positiivista palautetta kaikenikäisiltä kävijöiltä. Näyttelyssä saa ikään kuin katsoa peiliin. Kokemus virittää keskusteluja. Vanhemmat ja lapset puhuvat yhdessä esimerkiksi terveellisten elintapojen merkityksestä. Jo pieniäkin lapsia kiehtoo oma keho ja sen toiminta, elämysjohtaja Mikko Myllykoski kommentoi.

Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tutustumisen ihmisen anatomiaan. Kaikki Body Worlds -näyttelyssä esillä olevat ruumiit on lahjoitettu tieteen käyttöön lisäämään ihmisten ymmärrystä ihmiskehon monimuotoisuudesta. Lahjoittajat ovat halunneet luovuttaa ruumiinsa näyttelyyn opetustarkoituksiin ja he ovat antaneet suostumuksensa siihen, että heidän ruumiinsa laitetaan esille julkiseen näyttelyyn heidän kuolemansa jälkeen.

Näyttely avautui yleisölle Heurekassa 16.2.2013 ja on avoinna 22.9.2013 saakka. Heurekassa Body Worlds -näyttelyn pääyhteistyökumppanina on Tekonivelsairaala Coxa Oy.

Body Worlds -näyttelyn lisäksi Heurekassa voi tutustua ihmisen biologiaan myös päänäyttelyn uusimmassa osiossa, Suolistossa suhisee -näyttelyssä, jossa esitellään hauskalla tavalla ihmisen ruoansulatusta ja suoliston toimintaa. Planetaarioelokuvassa Se on solu! tutustutaan ihmisen pienimpiin rakennuspalikoihin eli soluihin ja DNA:han ja selvitetään, miten me kaikki olemme saaneet alkumme yhdestä ainoasta solusta.

Body Worlds -näyttelyn jälkeen Heurekassa aukeaa lokakuussa kaksi uutta näyttelyä. Heurekan historian ensimmäinen avaruusaiheinen näyttely Määränpäänä Mars sekä toiminnallinen ja ennakkoluuloja murtava mielenterveysaiheinen näyttely Heureka tulee hulluksi.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sami Pihkala, puh. 040 9015 367, sami.pihkala@heureka.fi

Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Viestintäjohtaja Heli Ainoa, puh. 040 9015 295, heli.ainoa@heureka.fi

 

www.bodyworlds.com

 

Uusia kuvia näyttelystä Heurekan kuvapankista: http://kuvapankki.info/heureka/info.php

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs