Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Jane ja Aatos Erkon säätiö lahjoittaa 1,5 miljoonaa euroa Oulun yliopiston monitieteiseen tutkimukseen

Oulun yliopisto

Jane ja Aatos Erkon säätiö lahjoittaa 1,5 miljoonaa euroa Oulun yliopiston monitieteiseen tutkimukseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 08:54
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 8.10.2015

Jane ja Aatos Erkon säätiö lahjoittaa 1,5 miljoonaa euroa Oulun yliopiston monitieteiseen tutkimukseen

Jane ja Aatos Erkon säätiö lahjoittaa 1,5 miljoonaa euroa Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan. Säätiö on perustettu vuonna 2002 tukemaan korkeatasoista kansainvälistä tutkimusta lääketieteen, tekniikan ja talouden aloilla.

”Olemme todella iloisia, että Jane ja Aatos Erkon säätiö arvostaa tutkimustoimintamme laatua ja mahdollistaa sen laadukkuuden ja vaikuttavuuden kehittämisen edelleen. Tulemme ohjaamaan lahjoitusvarojen tuoton uuden strategiamme profiilin mukaisten kärkihankkeiden tukemiseen. Yliopistossamme on muun muassa laaja lääketieteen, tekniikan ja kauppatieteiden osaaminen ja niiden kiinnostavat keskinäiset rajapinnat”, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sanoo.

Lahjoitus on yleislahjoitus Oulun yliopistolle ilman sidottua käyttötarkoitusta. Valtion lahjoituksille lupaaman kolminkertaisen vastinrahoituksen myötä lahjoituksen kokonaisarvo Oulun yliopistolle nousee jopa kuuteen miljoonaan euroon.

Oulun yliopisto haluaa Tule kasvamaan kanssamme -varainhankintakampanjallaan nostaa esiin tieteen ja yliopistojen vahvan roolin hyvinvoinnin ja uuden kasvun synnyttäjinä. Tulevaisuuden haasteena niin elinkeinoelämälle kuin koko suomalaiselle yhteiskunnalle on osaavan työvoiman turvaaminen ja kansainvälisen tason tutkimus- ja innovaatiojärjestelmän vahvistaminen.

 

Lisätietoja:
yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopiston varainhankinta, puh. 0294 48 4026, sakari.jussi-pekka@oulu.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs