Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Interkulttuurista opettajankoulutusta 20 vuotta Oulun yliopistossa

Oulun yliopisto

Interkulttuurista opettajankoulutusta 20 vuotta Oulun yliopistossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2014 klo 12:55
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, kasvatustieteiden tiedekunta
Tiedote 17.11.2014

Interkulttuurista opettajankoulutusta 20 vuotta Oulun yliopistossa

Interkulttuurinen opettajankoulutus, aiempi kansainvälinen luokanopettajakoulutus, alkoi Oulussa vuonna 1994. Koulutukseen on vuosittain valittu 20 uutta opiskelijaa, joista ulkomaalaistaustaisia on neljäsosa.

Koulutus antaa luokanopettajan pätevyyden ja erityisvalmiudet toimia kasvatusalan asiantuntijana monikulttuurisissa ja kansainvälisissä yhteyksissä ja ympäristöissä. Koulutus on pääasiassa englanninkielinen. Koulutusohjelmasta valmistuneet työskentelevät opettajina erilaisissa kouluissa ja muissa kasvatusalan kansallisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa.

Interkulttuurisen opettajankoulutuksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi Oulun yliopistossa järjestetään juhlaseminaari lauantaina 22.11.2014. Seminaari alkaa klo 12.00 salissa L6.

Juhlapuhujina seminaarissa ovat yliopiston rehtori Lauri Lajunen, kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Riitta-Liisa Korkeamäki, kansanedustaja Pekka Haavisto, professori Lars Berge Dalarnan yliopistosta Ruotsista ja professori emerita Rauni Räsänen, joka on interkulttuurisen opettajankoulutuksen keskeisiä perustajia. Osana juhlaohjelmaa on myös paneeli, johon entiset ja nykyiset koulutusohjelman opiskelijat osallistuvat.

Yhteyshenkilöt:

professori emerita Rauni Räsänen, puh. 040 579 4200, sähköposti: rauni.rasanen@oulu.fi

tutkijatohtori Katri Jokikokko, Oulun yliopisto, puh. 040 716 5039, sähköposti: katri.jokikokko@oulu.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs