Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Inarijärven kalaistutukset hyvässä vauhdissa – Siikaistutuksia korvataan nieriällä ja taimenella

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Inarijärven kalaistutukset hyvässä vauhdissa – Siikaistutuksia korvataan nieriällä ja taimenella

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2013 klo 09:19
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on aloittanut vuosittaiset kalatalousvelvoiteistutukset Inarijärveen ja sen sivuvesistöihin. Tänä vuonna istutetaan noin 929 000 petokalan- ja pohjasiianpoikasta. Osa siikaistutusvelvoitteesta korvataan nieriän ja taimenen poikasilla.

Nieriän 1-vuotiaat poikaset on istutettu kevättalven aikana eri puolille Inarijärveä. Istutuspaikkoja oli yhteensä 35. Taimenen optimaalista istutusajankohtaa selvitetään istuttamalla merkittyjä 3-vuotiaita poikasia jokisuille kolmessa eri vaiheessa. Taimenen istutukset jään alle on jo tehty. Seuraavat istutukset tehdään, kun jokisuut avautuvat jääpeitteestä. Loput poikasista istutetaan avoveteen.

Järvitaimenen ja Inarin nieriän poikasia istutetaan enemmän ja siikoja puolestaan vähemmän kuin vuonna 2012.

Istutukset perustuvat Inarijärven kalatalousvelvoitteen viisivuotissuunnitelmaan vuosille 2011 - 2015. Vuoden 2013 tarkennetussa istutussuunnitelmassa on otettu huomioon velvoitetarkkailun uusimmat suositukset, joiden mukaan järvitaimenta ja nieriää istutetaan mahdollisimman runsaasti ja siikaistutuksia vaihdetaan petokalaistutuksiin mahdollisimman paljon. Inarijärven säännöstelyn kalatalousvelvoitetta toteutetaan sopeutuvan velvoitehoidon periaatteiden mukaisesti, eli istutusmääriä voidaan muuttaa kalatalousviranomaisen päätöksellä joustavasti Inarijärven kalakantojen tilan ja kalastuksen muutosten mukaan.

Inarijärven kalatalousvelvoitteen istutukset (kpl) lajeittain ja ikäryhmittäin vuosina 2011–2013

Inarijärven velvoiteistutuksista, kalasaaliista ja merkintätuloksista järjestetään tiedotustilaisuus Ivalossa keskiviikkona 15.5.2013 klo 18 alkaen Hotelli Ivalon auditoriossa. Paikalla ovat RKTL:n ja Lapin ELY-keskuksen asiantuntijat.

Lisätietoa Inarijärven velvoitehoidosta:
http://www.rktl.fi/vesiviljely/tavoitteet_menetelmat/inarijarven_velvoitehoito.html

Lisätietoja:

tuotantopäällikkö Timo Rauhala puh. 0400 693 825
tuotantopäällikkö Juha Iivari puh. 0400 132 807

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs