Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Humakin järjestystyön ja nuorisotyön johtajaksi nimitetty Jukka Määttä: Ennaltaehkäisevällä nuorisotyöllä merkittävä asema taantumassa

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humakin järjestystyön ja nuorisotyön johtajaksi nimitetty Jukka Määttä: Ennaltaehkäisevällä nuorisotyöllä merkittävä asema taantumassa

Nimitys.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 17:27
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humanistisen ammattikorkeakoulun järjestötyön ja nuorisotyön yksikön johtajaksi on nimetty kasvatustieteen tohtori Jukka Määttä. Määttä siirtyy tehtävään Humanistisen ammattikorkeakoulun kehittämisjohtajan tehtävästä johtaja Katariina Soanjärven toimivapaan ajaksi.

Jukka Määttä on toiminut Humakissa vuodesta 1999 lähtien erilaisissa tehtävissä mm. aluekoordinaattorina, yliopettajana ja kehittämispäällikkönä.

Järjestötyö ja nuorisotyö ovat Jukka Määtän mukaan kiinnostavassa vaiheessa. Kolmannen sektorin palvelutehtävä yhteiskunnassa on edelleen kasvussa ja sitä kautta myös järjestötyön osaajien tarve. Samaan aikaan järjestötyön toimintamuodot ovat muutoksessa ja myös vapaaehtoisten sitouttamisesta on tullut entistä vaikeampaa. Nuoret ja nuorten kanssa tehtävä työ ovat aina merkityksellisiä. Nuorisotyön merkittävyyttä alleviivaavat viime aikoina myös mediassa julkaistut uutiset (Suomen Kuvalehti 42/2014|17.10.2014) siitä, kuinka myös yhteisöpedagogien tekemä ehkäisevä nuorisotyö vähentää kaupunkien lastensuojelukustannuksia. Tämä on hyvä osoitus yhteisöpedagogikoulutuksen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Humanistinen ammattikorkeakoulu on Suomen suurin järjestötyön ja nuorisotyön ammattilaisten korkeakouluttaja. Yhteisöpedagogikoulutusta järjestetään kaikissa Humanistisen ammattikorkeakoulun toimipisteissä: pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Turussa sekä vuoden 2015 loppuun asti Torniossa ja Joensuussa. - Tulevien vuosien haaste tulee olemaan se, kuinka pystymme vastaamaan toimialan uudistuvaan koulutuskysyntään eri alueilla sekä myös se, kuinka pystymme olemaan mukana alan kehittämisessä muuttuvissa toimintaympäristöissä yhdessä kumppaneittemme kanssa, Määttä kertoo.

Valtakunnallisena kouluttajana Humak järjestää yhteisöpedagogikoulutusta sekä järjestötyön ja nuorisotyön lisä- ja täydennyskoulutusta työelämän tarpeiden mukaisesti koko Suomen alueella. Yhteisöpedagogit sijoittuvat työelämässä erilaisiin nuorisotyön ja järjestötyön sekä yhteisöjen kehittämisen tehtäviin monipuolisiin toimintaympäristöihin.

Yhteisöpedagogikoulutuksen lisäksi Humak kouluttaa kulttuurituottajia ja tulkkeja sekä toimii näiden alojen työelämälähtöisenä tutkijana ja kehittäjänä. 

Kuva: Jukka Määttä (etualalla) isännöi Japanin korkeakoulujen arviointineuvoston jäseniä professori Yusuke Horia (vas) Kanazawan yliopistosta ja apulaisjohtaja Kiku Doita Japanin korkeakoulujen arviointineuvostosta. Kuvassa lisäksi Humakista Eeva-Liisa Antikainen ja Hannu Sirkkilä. Kuvaaja: Tuula Johansson, Humak

Lisätietoja

Johtaja Jukka Määttä
020 7621 249
jukka.maatta@humak.fi

Viestintäpäällikkö Jarmo Röksä
020 7621 333
jarmo.roksa@humak.fi 

Liitetiedostot

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkorkeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs