Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Heurekassa viihdytään myös pääsiäisenä

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa viihdytään myös pääsiäisenä

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2015 klo 07:15
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE 31.3.2015

Heurekassa viihdytään myös pääsiäisenä

Heureka tarjoaa koko perheelle yhteistä tekemistä myös pääsiäisenä säistä riippumatta. Heurekassa on tällä hetkellä nähtävänä suosikkinäyttelyt Maan alle sekä Lasten Heureka. Planetaariossa kävijät hurmaa uutuuselokuva Pimeä maailmankaikkeus.

Heurekan planetaarion uusin elokuva Pimeä maailmankaikkeus vie katsojat maailmankaikkeutta koskevien tutkimusten tuloksien ja havaintojen pariin. Elokuvassa esitetään katsojille maailmankaikkeuden tutkimuksen viimeaikaiset dramaattiset edistysaskeleet ja käydään läpi kosmologian tulevaisuuden näkymiä. Katsojat pääsevät tutustumaan pimeän energiaan – voimaan, joka kiihdyttää maailmankaikkeuden laajenemista. Elokuva tarkastelee tutkimuksen uuden ajan alkamista. Yhä suuremmat laitteet sekä maassa että avaruudessa paljastavat aiemmin tuntemattomia asioita kosmoksestamme. Elokuvan on tuottanut American Museum of Natural History.

Maan alle -näyttelyssä kävijä tutustuu geologian, kaivoksien ja maanalaisen rakentamisen maailmaan. Näyttelyssä pääsee mm. huuhtomaan aitoa kultaa ja ohjaamaan oikeaa kaivinkonetta. Mistä kivet koostuvat, ja mitä erilaisia mineraaleja tarvitaan älypuhelimen valmistamiseen? Entä kuinka maanalainen rakentaminen vaikuttaa arkielämäämme? Maan alle -näyttely tuo valaistusta näihin ja muihin kallioperää, mineraaleja, kaivoksia ja kalliorakentamista koskeviin kysymyksiin . Näyttely sukeltaa nimensä mukaisesti kaivoskuiluihin ja luolastoihin sekä tuo päivänvaloon monia mielenkiintoisia asioita jalkojemme alta.

Lasten Heureka -näyttely saa koko perheen leikkimään yhdessä! Näyttely jakautuu kolmeen teemaan: rakenna yhdessä, liiku ja pelaa sekä pallottele. Yhdessä rakennettavat näyttelykohteet kehittävät kognitiivisia taitoja ja tilan hahmottamista. Ryhmässä rakentaminen edellyttää myös yhteistyötaitoja. Liikkumisen ja pelaamiseen liittyvät näyttelykohteet kehittävät mm. tasapainoaistia ja ketteryyttä. Näyttelyssä on runsaasti pelejä, mutta niiden tavoitteena ei ole vain toisen voittaminen, vaan leikkisä ilmapiiri ja omien taitojen kehittäminen. Pallottele-näyttelykohteilla kehittyvät silmän ja käden yhteistyö sekä reaktionopeus. Myös asento- ja liikeaisti sekä tuntoaisti aktivoituvat pallotellessa. Monet näyttelykohteista soveltuvat liikuntarajoitteisille.

Maan alle- ja Lasten Heureka -näyttelyiden lisäksi samalla lipulla voi tutustua myös Heureka-klassikoihin sekä päänäyttelyn Suolistossa suhisee-, Kolikon tie-, Älykäs kaupunki- ja Suojaan! -näyttelyihin.

Pääsiäisen aukioloajat:

to 2.4. klo 10–17

pe 3.4. klo 10–18

la 4.4. klo 10–18

su 5.4. klo 10–18

ma 6.4. klo 10–18

 

Heureka on normaalisti avoinna ma–pe klo 10–17, to klo 10–20 ja la–su klo 10–18.

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs