Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Heurekan päänäyttelyalueelle uusi Suolistossa suhisee -näyttely

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan päänäyttelyalueelle uusi Suolistossa suhisee -näyttely

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2012 klo 13:28
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekassa avattiin perjantaina 30.11.2012 ihmisen ruoansulatusta ja suoliston toimintaa käsittelevä uusi Suolistossa suhisee -näyttelykokonaisuus. Näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.

Melkein kaikki meissä on suolen tuomaa. Elämällemme välttämättömät aineet kulkeutuvat kehoomme ennen kaikkea ohutsuolesta, missä tapahtuu pilkkomisen ja imeytymisen ihme.

Suolistossa suhisee -näyttely koostuu useasta erillisestä kohteesta. Päälle puettavien elinliivien ohella kävijä voi mm. tutustua ravinteiden hajotukseen vauhdikkaassa pelissä, jossa ravintoaineita hajotetaan entsyymipalloja heittämällä. Ruoansulatusta koskevan tietämyksensä voi testata tietokilpailussa sekä hämmästellä ohutsuolen toiminnallista pinta-alaa – eikä pierujakaan ole unohdettu.

Näyttelyn päätarkoitus on havainnollistaa ihmiselimistön usein unohdettujen osien hämmästyttävää toimintaa. Osa näyttelyn aiheista, kuten suolistobakteerit, ovat tällä hetkellä useiden tutkimusten kohteena. Näyttelyn suunnittelussa on hyödynnetty tuoreinta tutkimustietoa ja näyttelysisältöä päivitetään uusien tutkimustulosten myötä.

Ruoansulatuksen ja ohutsuolen toimintaa esittelevä näyttely avataan osaksi Heurekan päänäyttelyä ja se on suunniteltu yhteistyössä Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin kanssa lääkäriseuran 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Suolistossa suhisee -näyttely on esillä Heurekassa 30.11.2012 alkaen toistaiseksi.

Lisätietoja:
Näyttelypäällikkö Jaakko Pöyhönen, 040 901 5218, jaakko.poyhonen(at)heureka.fi

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs