Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Haltonin asiantuntijoita mukana palkitussa teoksessa rakennuksessa koetuista terveysoireista

Oy Halton Group Ltd.

Haltonin asiantuntijoita mukana palkitussa teoksessa rakennuksessa koetuista terveysoireista

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2011 klo 16:50
Julkaisija: Oy Halton Group Ltd.

Sick Building Syndrome in Public Buildings and Workplaces (Prof. Sabah A. Abdul-Wahab, ed. 2011, Springer) on uraauurtavateos, jossa on tutkittu kansainvälisesti julkisten rakennusten ja työpaikkojen sisäympäristöjä ja sairas rakennus -oireyhtymää (sick building syndrome, SBS). Sairas rakennus -oireyhtymä termiä käytetään kuvaamaan erilaisia rakennuksessa koettuja oireita, joihin ei voida yhdistää mitään tiettyä syytä tai sairautta ja jotka heikentyvät tai poistuvat rakennuksesta poistuttaessa. 

Kirjassa on 16 kansainvälisen asiantuntijan katsaus aiheeseen. Haltonin sisäympäristön asiantuntijat  Risto Kosonen (Dr.Sc, Halton Teknologia keskuksen johtaja), Tarja Takki (M.Sc., New Ventures liiketoiminta-alueen johtaja), and Kirsi Villberg (Ph.Lic., Asiakkuusjohtaja) ovat olleet mukana seuraavien kolmen kirjan artikkelin kirjoituksessa:

Artikkeli “Perceived IEQ Conditions: Why the Actual Percentage of Dissatisfied Persons is Higher than Standards Indicate?” (suom. ”Havaittava sisäympäristön laatu: Miksi tyytymättömien todellinen määrä on korkeampi kuin standardit indikoivat?”) osoittaa, että vaikka kyselytulokset sisäilman laadusta olisivat tyydyttäviä, ongelmia voi silti olla olemassa. Artikkeli esittelee tapoja todellisten tulosten löytämiseen.

Artikkelissa “ A Continuous and Proactive Process to Enhance Well-being Indoors” (suom. Jatkuva ja ennakoiva prosessi hyvinvoinnin parantamiseen sisätiloissa) kuvataan systemaattista prosessia ennakoivaan ja pitkäjänteiseen sisäympäristön hallintaan.

”Solving Indoor Environmental Problems: What Can Be Found Out through Individual Measurements?” (suom. Sisäympäristön ongelmien ratkaisu: Mitä voidaan selvittää yksittäisillä mittauksilla?) käsittelee yleisimmin sisäilman laadun parantamiseen tähtäävissä kenttätutkimuksissa käytettävien mittareiden hyötyjä ja rajoituksia.

 Kirjaa voidaan hyödyntää terveellisten ja turvallisten sisäympäristöjen luomiseen rakennuksen työntekijöille sekä kaikille rakennuksen käyttäjille. Teos palkittiin hiljattain Maailman turvallisuusjärjestön (World Safety Organization, WSO) 2011 koulutuspalkinnolla.

Lisätietoja:
Tarja Takki
tarja.takki@halton.com
+358 (0)40 501 0121

Halton Group
Halton on sisäilmastotuotteisiin ja –ratkaisuihin sekä sisäympäristöpalveluihin erikoistunut perheyritys. Haltonin tavoitteena on luoda rakennusten käyttäjille miellyttäviä ja turvallisia sisäympäristöjä, jotka ovat elinkaareltaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja energiatehokkaita. Halton toimittaa ratkaisuja kaupallisiin ja julkisiin kiinteistöihin, teollisuuteen sekä ammattikeittiöihin ja ravintoloihin. Halton on myös yksi tunnetuimmista sisäilmastoratkaisujen toimittajista laivoihin ja öljynporauslautoille. Haltonin osaamis- ja tuotealueita ovat ilmanjako, ilmavirtojen hallinta, paloturvallisuus, keittiöilmanvaihto ja sisäympäristöjen hallinta. Halton perustettiin Suomessa vuonna 1969. Nykyään yhtiö toimii 23 maassa. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 140 miljoonaa euroa. Halton verkossa: www.halton.com tai www.halton.fi

Halton on maailman suurimman teknologiapalkinnon, Millennium -palkinnon, yritysyhteistyökumppani. Palkinto myönnetään ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia merkittävästi parantavasta innovaatiosta. Palkinto tuo esiin teknologisia innovaatiota, jotka luovat merkittävää hyötyä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Millennium verkossa: www.millenniumprize.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs