Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Friedrich Engelsin nuoruuden suurteos vihdoinkin suomeksi!

Into Kustannus

Friedrich Engelsin nuoruuden suurteos vihdoinkin suomeksi!

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 10:45
Julkaisija: Into Kustannus


Friedrich Engelsin klassikkoteoksen TYÖVÄENLUOKAN ASEMA ENGLANNISSA suomennos julkistetaan 24.2.2015 klo 13 Työväenmuseo Werstaalla (Väinö Linnan aukio 8, Tampere). Tilaisuudessa puhuvat kirjan kääntäjä YTT Jorma Mäntylä sekä professori Harri Melin Tampereen yliopistosta.

Mitä tapahtuu, kun työehdoista sopiminen on täysin paikallista ja yksilöllistä? Miten maahanmuutto vaikuttaa palkkatasoon? Mitä seuraa, kun köyhyyden katsotaan olevan itse aiheutettu rangaistava teko?

Vuonna 1842 menestyvän tekstiiliyrittäjän poika Friedrich Engels saapui Manchesteriin hoitamaan perheen puuvillatehdasta. Engels järkyttyi, kuinka surkeissa oloissa talouslaman runteleman maan työväestö eli ja työskenteli: asunnot olivat ahtaita, palkat olemattomia ja työttömyys joillain alueilla jopa 90 prosenttia.

Engels päätti dokumentoida kaiken tämän ja julkaisi tuloksensa kolme vuotta myöhemmin nimellä Työväenluokan asema Englannissa. Kirjan julkaisun aikoihin Engels oli vain 25-vuotias. Teos sai hyvän vastaanoton Saksassa, ja sosialistipiireissä se kohosi klassikoksi. Teos vaikutti suuresti muun muassa Karl Marxiin, ja Pääoma I:n keskeiset kohdat ovatkin täynnä viittauksia Engelsin teokseen. Engels-elämäkerturi Tristram Huntin mukaan Työväenluokan asema Englannissa on parasta, mitä Engels koskaan kirjoitti.

Teos julkaistaan ensimmäistä kertaa suomeksi. Kirjan esipuheen on kirjoittanut kääntäjä Jorma Mäntylä.

Kirjasta sanottua:

”Loistavasti dokumentoitu teos.” – Eric Hobsbawm

”Mikä voima, sanavalmius ja kiihko.” – Karl Marx

Työväenluokan asema Englannissa -teoksen julkistamistilaisuus

Aika: tiistai 24.2.2015 klo 13.

Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere

Lisätietoja:

Into Kustannus | Esko Juhola | 040 7508264, esko.juhola@intokustannus.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Kirjan tiedot:

Friedrich Engels: Työväenluokan asema Englannissa

Into-tieto | ISBN: 978-952-264-355-1 | 376 sivua | ovh 34 €

Painokelpoinen kansikuva: http://bit.ly/16YzSwE

 

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs