Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Eristystasonvalvonta on näkymätön mutta tärkeä osa leikkaussalin arkea

PPO-Elektroniikka Oy

Eristystasonvalvonta on näkymätön mutta tärkeä osa leikkaussalin arkea

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 10:15
Julkaisija: PPO-Elektroniikka Oy

PPO-Elektroniikka ja Intertrafo valvovat leikkaussalien sähköturvallisuutta

PPO-Elektroniikka Oy:n eristystasonvalvontajärjestelmä valvoo sähkölaitteiden turvallisuutta kohteissa, joissa vialliset sähkölaitteet voivat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi sairaaloiden leikkaussalit. Mikäli sähkölaitteisiin tulee häiriöitä, järjestelmä tekee siitä välittömästi ilmoituksen, jolloin vahinkoa ei pääse tapahtumaan.

PPO-Elektroniikka on toimittanut 80-luvulta lähtien jo yli 24 000 järjestelmää. PPO-Elektroniikan luotettava yhteistyökumppani, suomalainen Intertrafo Oy toimittaa järjestelmään tarvittavat suojaerotusmuuntajat.        

Eristytasonvalvontajärjestelmä soveltuu hyvin myös teollisuuden tarpeisiin, kuten tuotanto- ja huoltotiloihin, kemikaalilaboratorioihin, räjähdysherkkiin varastoihin sekä laitteiden kuten nostinten valvontaan.

Eristystasonvalvontajärjestelmämme on myös vientituotteemme.     

Miksi leikkaussaleissa tarvitaan eritystasonvalvontajärjestelmää?
Niin ikääntyvissä kuin uusissakin sähkölaitteissa ilmenee sähkövuotovirtoja. Esimerkiksi vuotovirta viallisesta leikkaussalilaitteesta tai -instrumentista on leikattavalle potilaalle ja henkilökunnalle vaarallinen.

Ratkaisussamme leikkaussalin sähköverkko erotetaan valtakunnallisesta sähköverkosta suojaerotusmuuntajalla. Eristystasonvalvontajärjestelmä valvoo tämän muuntajan taakse kytkettyjä sähkölaitteita. Käytämme järjestelmässämme yhteistyökumppanimme Intertrafon toimintavarmoja lääkintäsuojaerotusmuuntajia, jotka on suunniteltu erityisesti sairaaloiden ja terveysasemien leikkaussalikäyttöön.

   − Eristystasonvalvonta on ollut Suomen leikkaussaleissa pakollista jo vuodesta 1983. Eurooppalaiset ja kansainväliset standardit säätelevät laitteiden toimintaa, kertoo Intertrafon toimitusjohtaja Ilkka Ilola.  
   − Eristystasonvalvonta on näkymätön mutta tärkeä osa leikkaussalin arkea. Hälytyksiä voi tulla useinkin, mutta jatkuva valvonta pitää huolen salissa olevien henkilöiden turvallisuudesta, kertoo Ilola.  

Jatkuva kehitys- ja yhteistyö laitetoimittajien kanssa takaa leikkaussalin sähköturvallisuuden
  −
Eristystason- ja suojaerotusmuuntajan valvontajärjestelmälaitteistollamme on takana pitkä kehitystyö ja monta sukupolvea. Alun perin leikkausaleihin suunnittelemamme laitteet ovat luotettavia ratkaisuja myös teollisuuden vaativiin tarpeisiin, sanoo PPO-Elektroniikan toimitusjohtaja Timo Ohtonen.
  − Suunnittelemme uuden sukupolven laitteet siten, että ne ovat mahdollisimman yhteensopivia edellisten laiteversioidemme kanssa, vakuuttaa Ohtonen.

Kehityksen on oltava jatkuvaa; uuden teknologian myötä leikkaussaleihin asennetaan jatkuvasti uusia laitteita ja koneita, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä sähkönsyöttöön ja sähkölaitteisiin.  Siksi konsultoimme laitteiden maahantuojia laitteiden vianhaussa ja diagnostiikassa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Timo Ohtonen, PPO-Elektroniikka Oy, 0400 420 393,
timo.ohtonen@ppo-elektroniikka.fi

Toimitusjohtaja Ilkka Ilola, Intertrafo Oy, 0400 520 494, ilkka.ilola@intertrafo.fi

Liitetiedostot

Vuonna 1978 perustettu Intertrafo Oy suunnittelee, valmistaa ja valmistuttaa muuntajia, kuristimia, teholähteitä ja verkkolaitteita sekä edellä mainittuja komponentteja sisältäviä osakokonaisuuksia. Intertrafo on vahvan kokemuksen ja erikoisosaamisen omaava, aidosti suomalainen muuntajavalmistaja, jonka tuotanto kattaa laajan optimoitujen vakiotuotteiden valikoiman sekä asiakasräätälöidyt ratkaisut. www.intertrafo.fi

PPO-Elektroniikka Oy   ̶  Turvaa ja turvallisuutta, missä ikinä oletkin
Suunnittelemme, valmistamme, maahantuomme ja viemme vaativaa valvontaelektroniikkaa. Rakennamme yksilöllisiä turvateknisiä ratkaisuja. 34 vuoden kokemus, osaava henkilökunta ja huipputuotteet takaavat onnistuneen lopputuloksen. www.ppo-elektroniikka.fi

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs