Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ericsson listaa vuoden 2014 verkkotrendit

Ericsson

Ericsson listaa vuoden 2014 verkkotrendit

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2013 klo 12:00
Julkaisija: Ericsson

Kuluttajien käyttäytymistä ja viestintäteknologiapalveluiden käyttöä jatkuvasti tutkiva Ericsson on listannut ensi vuoden 10 suurinta verkkotrendiä.

”Älypuhelinten nopea yleistyminen on muuttanut täysin tapaa, jolla viestimme ja käytämme internetiä. Ihmisillä on käytössään yhä enemmän verkkopalveluita pilvipalveluiden ja eri laitteiden kautta. Palvelut ovat osa elämäämme – tästä hyvänä esimerkkinä myös omaksi suosikikseni muodostuneet mobiilipalvelut, joilla voi kerätä ja mitata dataa itsestään kuten urheilusuorituksia, kuntoa tai unen laatua”, kertoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ericsson: 10 suurinta verkkotrendiä 2014

1. Arkielämän mobiilipalvelut yleistyvät

Erilaisten kaupunkielämää helpottavien mobiilipalveluiden suosio kasvaa. Kuluttajat odottavat, että myös niiden saatavuus kasvaa tulevan vuoden aikana 25 prosenttia. Kaupassakäyntiin, ulkona syömiseen ja viihteen kuluttamiseen liittyvät älypuhelinpalvelut lisäävät entisestään tyytyväisyyttä kaupunkiasumiseen. Vastaavasti lasten- ja vanhustenhoitoon, viranomaisten kanssa viestimiseen ja liikenteeseen liittyvät älypuhelinpalvelut parantavat kansalaisten tyytyväisyyttä näihin palveluihin.

2. Uudet tunnistustavat korvaavat salasanat

Eri palveluihin kirjautuminen ja salasanojen muistaminen turhauttaa monia, ja kuluttajat ovatkin kiinnostuneita biometrisistä vaihtoehdoista. Reilut puolet älypuhelinten käyttäjistä tahtoisi käyttää sormenjälkitunnistusta salasanojen sijaan, ja puolet toivoisi, että sormenjäljellä voisi vahvistaa myös luottokorttiostoksensa verkossa. Noin 60 prosenttia tahtoisi käyttää sormenjälkitunnistusta puhelimen näppäinlukituksen poistamiseen, ja 48 prosenttia on kiinnostunut käyttämään silmäntunnistinta avaimena.

3. Älypuhelin mittaa henkilökohtaisia suorituksia

Ihmiset seuraavat itseään ja kehittymistään erilaisilla älypuhelinsovelluksilla. 40 prosenttia älypuhelinten käyttäjistä tahtoo puhelimensa kirjaavan niin kävelyn, urheilun, nukkumisen kuin muutkin fyysiset toiminnot. Noin 60 prosenttia tahtoisi lisäksi käyttää ranneketta, joka täydentää edellä mainittujen toimien mittauksen, ja 56 prosenttia tahtoo lisäksi mitata rannekkeella verenpaineensa ja pulssin. Kuitenkin henkilökohtaista tietoa tahdotaan suojella eikä esimerkiksi potilastietoja haluta jakaa eteenpäin.

4. Vaatimukset verkkoa kohtaan kasvavat

Verkkoon pääsy on nykyään tärkeää myös liikkuessa. Maailmanlaajuisesti kuluttajien kokemus internetyhteyksistä jää kuitenkin jälkeen puhelinyhteyksistä, koska internet ei aina toimi siellä, missä puheyhteys toimii. Lisäksi kehittyneissä maissa, joissa on totuttu parempaan, asukkaat ovat tyytymättömämpiä nettiyhteyksiin kuin kehittyvissä maissa.

5. Älypuhelimet kaventavat digitaalista kuilua

Digitaalinen kuilu viittaa siihen, kuinka eri puolilla maailmaa pääsy internetiin on yhä puutteellista ja jakautunut epätasaisesti. Ilmiötä vahvistaa taloudellinen eriarvoisuus eri kuluttajaryhmien välillä. Uusien halpojen älypuhelinmallien tulo markkinoille kuitenkin auttaa osaltaan kaventamaan digitaalista kuilua, sillä enää ei ole pakko omistaa kallista laitetta päästäkseen verkkoon.

6. Verkon hyödyt ohittavat haitat

Internetin käyttäjät ovat huolissaan tietosuojasta mutta eivät toisaalta tahdo vähentää verkon käyttöään. Sen sijaan yli 90 prosenttia verkon käyttäjistä lieventää riskejä esimerkiksi olemalla entistä varovaisempi sen suhteen, mitä tietoa tarjoaa itsestään verkkoon sekä harkitsee, mille sivuille menee.

7. Verkossa elää vahva suosittelukulttuuri

Sosiaaliset verkostot ovat voimakkaita mielipidekeskuksia, jotka vaikuttavat ihmisten sisällönkulutukseen. Ihmiset ovat yhä alttiimpia kuluttamaan sisältöjä ystäviensä kehottamana. 38 prosenttia älypuhelinten käyttäjistä katselee nykyisin ystäviensä suosittelemia videoita monta kertaa viikossa. Ihmiset arvostavat tuntemansa henkilön suosittelemaa sisältöä, sillä viikoittain jopa kolmannes kuluttajista noudattaa ystäviensä tai muiden seuraamiensa ihmisten vinkkejä tai neuvoja verkossa. Melkein yhtä paljon vaikutusta on myös ystävillä siihen, mitä blogeja ihmiset lukevat ja mitä musiikkia kuuntelevat.

8. Kuluttajat seuraavat datan käyttöään

Melkein puolet älypuhelinten käyttäjistä hyödyntävät mobiilipalveluita saadakseen tietoa omasta datankäytöstään. Noin 40 prosenttia tahtoo ainoastaan tietää, paljonko dataa he käyttävät; kolmasosa tahtoo varmistaa, että heitä laskutetaan oikein; ja vajaa kolmasosa ei tahdo ylittää operaattorinsa määrittelemään tiedonsiirtorajaa. Lisäksi 37 prosenttia käyttää mobiilipalveluita säännöllisesti myös testatakseen datayhteyden nopeutta. 37 prosenttia on myös sitä mieltä, että heidän operaattorinsa verkko on joskus liian hidas.

9. Sensoreita toivotaan arkiympäristöihin

Kuluttajat odottavat fyysisen ympäristön olevan yhteydessä internetpalveluihin. Noin 60 prosenttia älypuhelinten omistajista uskoo, että erilaiset sensorit tulevat osaksi arkea jo vuoteen 2016 mennessä. Sensoreita uskotaan käytettävän kaikkialla aina terveydenhuollosta ja julkisesta liikenteestä autoihin, koteihin ja työpaikkoihin. 66 prosenttia odottaa, että kolmen vuoden sisällä on käytössä ovia ja portteja, jotka tunnistavat ihmisen ja avautuvat automaattisesti. 56 prosenttia puolestaan odottaa, että tunnistimilla varustettuja autoja, jotka vaihtavat tietoa välttääkseen onnettomuuksia, on saatavilla vuonna 2016.

10. Televisiota katsellaan pätkittäin liikkuessa

Tablettien ja älypuhelinten streaming-palveluiden myötä kuluttajat voivat katsoa valitsemaansa sisältöä mistä laitteesta vain. Sen tuloksena kuluttajat vaihtelevat yhä enemmän paikkaa, jossa katselevat  TV:tä. Ihmiset saattavat aloittaa televisionkatselun kotona, pysäyttää lähetyksen ja jatkaa katseluaan työmatkalla. He myös vaihtavat liikkumisensa mukaan laitteita, jolla katselevat TV:tä. Maailmanlaajuisesti streaming-palveluiden kautta videoiden katseluun kuluvasta ajasta 19 prosenttia kulutetaan älypuhelimilla ja tableteilla.


Ten Hot Consumer Trends 2014 -raportti on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

Infograafi 1

Infograafi 2


LIITTEET:

Raportti ja infograafit


LISÄTIETOJA:

Milla Nummenpää

Viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556

milla.nummenpaa@ericsson.com

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs