Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ericsson listaa parhaat neuvot seuraavan sukupolven työelämään

Ericsson

Ericsson listaa parhaat neuvot seuraavan sukupolven työelämään

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2014 klo 08:30
Julkaisija: Ericsson

Ericsson on selvittänyt vastailmestyneessä Next generation working life -raportissaan tulevaisuuden työelämässä tapahtuvia muutoksia ja tunnistanut niihin liittyviä tärkeimpiä trendejä.

”Uudenlaista verkottunutta yhteiskuntaa leimaa työelämän ja yksityiselämän rajojen hämärtyminen, henkilökohtaisten verkostojen korostuminen entisestään, ajasta ja paikasta riippumaton työskentely, virtuaalinen tiimityö yli organisaatio- ja paikkarajojen sekä freelance- ja projektiperusteinen työ”, kuvailee Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ericssonin raportissa todetaan, että nykyisessä liiketoimintaympäristössä on vain harvoja ”turvatyöpaikkoja”. Ankarassa uudessa maailmassa on ratkaisevaa ymmärtää uusia haasteita ja mukautua tapahtuviin muutoksiin.

Näin menestyt työnantajana:

1. Tarjoa arvopohjainen ja uskottava missio. Ihmiset kaipaavat yhä enemmän merkitystä työlleen. He vaativat yrityksiltä vastauksia siihen, miksi organisaatio on olemassa. Trendinä on, että henkilökohtaiset arvot, työn tarkoitus ja tavoitteet ovat tärkeämpiä kuin raha, nimikkeet ja työtehtävät.

2. Luo avoin ja demokraattinen työkulttuuri. Tulevaisuuden työelämässä painotetaan aiempaa enemmän kulttuuria, joka yhdistää ja sitouttaa organisaatioiden työntekijät toisiinsa. Työntekijät ylläpitävät itse verkostojaan ja määrittelevät omiin kokemuksiinsa perustuvat ja mieltymyksiinsä sopivat työskentelytavat.

3. Hajota organisaatiorajat. Kun työtä voi nykyään tehdä missä vain, on toimiston merkitys määriteltävä uudelleen. Tulevaisuudessa toimistot on suunniteltava niin, että ne optimoivat siellä tapahtuvan vuorovaikutuksen. Työntekijät myös odottavat työympäristönsä mukautuvan heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa.

Näin menestyt työntekijänä:

1. Kehitä taitojasi ja merkitystäsi. Työntekijöiden on omaksuttava uusia taitoa, jotta he pysyvät tarpeellisina ja houkuttelevina työmarkkinoilla. Työmarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa, ja pelkkä tutkinnon suorittaminen ei enää riitä menestykseen.

2. Markkinoi itseäsi mestarillisesti. Määräaikainen työskentely erilaisissa verkostoissa johtaa siihen, että on tärkeää osata kuvailla ja markkinoida vakuuttavasti henkilökohtaisia taitojaan. Tulevaisuuden työntekijät ovat taitavia aloittamaan projekteja ja luomaan osaamisen mikrokeskittymiä, myyvät vakuuttavasti omaa osuuttaan tiettyihin prosesseihin ja ovat taitavia henkilökohtaisen brändinsä johtajia.

3. Tavoittele aina parempaa. Tulevaisuuden työelämässä ei tyydytä turvalliseen tai helppoon työhön. Ne, jotka menestyvät uudessa ympäristössä, hakevat aina uusia palkitsevampia tai haastavampia vaihtoehtoja. Työntekijät ovat aktiivisia verkon rekrytointiverkostoissa ja ovat jatkuvasti yhteydessä omiin henkilökohtaisiin verkostoihinsa.

Lisää työelämän trendejä on esitelty Ericssonin Next generation working life -raportissa, jonka voi lukea tai ladata itselleen osoitteessa: www.ericsson.com/working-life. Tutkimuksen on tehnyt Ericsson Networked Society Lab, ja se on toteutettu niin sanotulla Delfoi-menetelmällä haastattelemalla asiantuntijoita ja analysoimalla sekä pieniä että suuria yrityksiä.

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, jossa vapaasti elää, opiskella ja tehdä töitä kestävää kehitystä toteuttavissa yhteiskunnissa ympäri maailmaa.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja tukemiemme asiakkaiden verkot palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme asiakkaidemme kanssa yli 180 maassa, ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,4 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

Ericsson työllistää Suomessa noin 950 osaajaa, joista suuri osa työskentelee Kirkkonummella. Yrityksen toiminta pohjautuu Suomessa kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin sekä palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Vuonna 2012 Ericsson avasi uuden tuotekehityskeskuksen Ouluun vahvistaen näin radioverkko-osaamistaan suomalaisella kompetenssilla. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com  
www.ericsson.com/news 
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson 
www.youtube.com/ericsson

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs