Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Data-analyysi auttaa sydänkohtauspotilaiden elvyttämisessä

Data-analyysi auttaa sydänkohtauspotilaiden elvyttämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 30.07.2014 klo 10:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Data-analyysi auttaa sydänkohtauspotilaiden elvyttämisessä

SAS Advanced Analytics Labin analyysi on pelastanut ihmishenkiä

 

Helsinki 29. heinäkuuta 2014 – Sydänkohtauspotilailla on aiempaa paremmat mahdollisuudet selviytyä Pohjois-Carolinan Wake Countyn alueella. Siellä ensihoitajat ovat ottaneet käyttöön uudet elvytyssuositukset, jotka perustuvat SAS Analytics Labin data-analyysille.

Vuosia ensihoitajat ovat elvyttäneet sydänkohtauksen saaneita yleisen käytännön mukaisesta 25 minuuttia. Henkilöstö kuitenkin uskoi, että osa potilaista voitaisiin pelastaa jatkamalla elvytystä pidempään. SAS palkattiin analysoimaan ensihoitajien ja alueen sairaaloiden keräämää dataa, josta näkyi mm. elvytyksen kesto ja sen jälkeisen sairaalahoidon tulos.

Analyysin johdosta Wake Countyn ensihoitajat muuttivat toimintatapojaan. Nykyään hoitajat voivat lopettaa elvytyksen 25 – 30 minuutin jälkeen, jos potilaan sydänkäyrässä ei ole näkynyt liikettä. Jos sen sijaan sydänkäyrä on näyttänyt heräämisen merkkejä, voivat hoitajat jatkaa elvyttämistä tunnin ajan ilman että potilaalla on suurempaa riskiä päätyä vegetatiiviseen tilaan.

Wake Countyn ensihoidolle selvisi, että jatkamalla elvytystä 25 minuutin jälkeen he ovat pelastaneet 100 henkeä, jotka muuten olisivat menehtyneet.

-        Data-analyysiin perustuvan hoidon ansiosta monet Wake Countyn asukkaat ovat elossa. Toivomme että tämä lähestyminen kasvattaa suosiotaan ja yleistyy myös muiden ensihoitajien keskuudessa. Niin voimme pelastaa lisää henkiä, sanoo Wake Countyn ensihoidon johtaja Brent Myers.

Wake Countyn ensihoito esitteli projektin tulokset National Association of EMS Physicians (NAEMSP) -järjestön vuosittaisessa kokouksessa, jossa sille myönnettiin parhaan ammattitutkimuksen palkinto. Wake County suunnittelee lisäprojekteja SAS Advanced Analytics Labin kanssa.

 

Lisätietoja:

Sari Hofmann – Director of Marketing and Communication

+358 40 7538 294

sari.hofmann@sas.com

 

SAS Institute auttaa asiakkaitaan hyödyntämään analytiikkaa liiketoiminnan johtamisessa ja organisaation eri toimintojen päivittäisen työn tehostamisessa. SAS tuntee analytiikan. Markkinajohtajuus liiketoiminta-analytiikassa pohjautuu lähes 40 vuoden kokemukseen ja määrätietoiseen tuotekehitykseen. Konsernin katkeamaton vuosittainen liikevaihdon kasvu perustuu kykyymme kuunnella asiakkaiden tarpeita ja ratkaista niitä. SASin vahvuus syntyy edistyksellisten ohjelmistojen lisäksi osaavasta henkilöstöstä. www.sas.com/fi

Liitetiedostot

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs