Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Centrialle menestystä Kärjet-kilpailussa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrialle menestystä Kärjet-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2014 klo 10:13
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Lahdessa järjestetyillä valtakunnallisilla ammattikorkeakoulupäivillä 13.5.2014 palkittiin parhaat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokäytänteet ammattikorkeakouluissa vuonna 2013. Neljättä kertaa järjestetyn Kärjet-kilpailun tavoitteena on kohottaa ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tasoa, sekä määrittää osaltaan TKI-toimintaa ja sen laatua.

Centria-ammattikorkeakoulun WintEVE – sähköajoneuvot arktisissa olosuhteissa -hanke sijoittui kolmen parhaan joukkoon sarjassa ”Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen”. Centrian kemian koetehdas Chemlpant pääsi lisäksi finalistien joukkoon ”Soveltava tutkimustieto ja innovaatiot” -sarjassa.

Kilpailuun osallistui 43 hanketta eri ammattikorkeakouluista. Kilpailussa oli kolme sarjaa: sarja 1 Soveltava tutkimustieto ja innovaatiot, sarja 2 Kansainvälinen TKI-toiminta, sarja 3 Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen.

Ensimmäisen sarjan voiton vei Savonia-ammattikorkeakoulun ABOWE - Implementing Advanced Concepts for Biological Utilization of Waste, toisen sarjan voitti Turun ammattikorkeakoulun TPR inno - Kansainvälinen yksityinen sääntely ja sopimusverkostot ja kolmas sarjan parhaan palkinnon nappasi Kymenlaakson ammattikorkeakoulun NELI - North European Logistics Institute.

Arviointiraadissa olivat ARENEn toiminnanjohtaja Riitta Rissanen, Lahden ammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja Ilkka Väänänen, Satakunnan ammattikorkeakoulujen liittouman varatoiminnanjohtaja Anne Kärki ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkimuspäällikkö Seliina Päällysaho. Valintaraadin arviointityöhön osallistui myös työelämän edustaja.

Lisätiedot:
tutkimus- ja kehitysjohtaja Vesa Martinkauppi, 044 449 2707, vesa.martinkauppi@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs