Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Celgene ostaa Receptosin

Celgene

Celgene ostaa Receptosin

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 15:44
Julkaisija: Celgene

Celgene on vastikään saattanut loppuun biolääkeyritys Receptosin hankinnan. Hankinta vahvistaa Celgenen tulehdus- ja immunologiaosaamisen (I&I) portfoliota sekä yhtiön kasvavaa tulehdukselliseen suolistosairauteen (IBD) liittyvää osaamista.

Kauppaan kuuluu Ozanimod-lääkevalmiste, joka on uusi, erittäin potentiaalinen, oraalinen, selektiivinen sfingosiini 1-fosfaatti 1 ja 5 reseptorimodulaattori (S1P). Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu, että Ozanimodissa on useita potentiaalisia etuja verrattuna nykyisiin tablettihoitoihin colitis ulcerosan (CU) ja aaltoilevan MS-taudin (RMS) hoidossa. Tätä selvitetään parhaillaan kolmessa vaiheen III tutkimuksessa. Ensimmäisiä tuloksia odotetaan saatavan vuoden 2017 alkupuoliskolla, ja odotuksena on, että näiden tulosten perusteella valmiste voidaan hyväksyä RMS:n hoitoon vuonna 2018. Ozanimod täydentää Celgenen kiinnostavaa kehitysohjelmaa, jonka lääkeaineilla on potentiaalia muuttaa näiden sairauksien hoitokäytäntöä. 

"Tulehdussairauspotilaille tarvitaan ehdottomasti uusia hoitoja, ja Celgene toivoo, että Receptosin ostolla on tähän huomattava vaikutus. Hankinta vahvistaa nykyistä kattavaa portfoliotamme ja antaa mahdollisuuden hyödyntää globaaliin organisaatioomme tehtyjä investointeja kasvun vahvistamiseksi keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Molempien organisaatioiden yhdistäminen luo merkittävän mahdollisuuden muuttaa potilaiden elämää tarjoamalla uusia hoitovaihtoehtoja näihin kompleksisiin tauteihin", sanoo Nicolas Verbeke, Celgene Nordicin toimitusjohtaja.

Celgene on vastikään lanseerannut Otezlan, joka on lähes 20 vuoteen ensimmäinen uusi tablettivalmiste keskivaikean ja vaikean psoriasiksen ja psoriasisartriitin hoitoon. Receptosin hankinta tarkoittaa, että Celgenen I&I-ohjelma sisältää nyt kolme kehitysvaiheessa olevaa lääkeainetta: GED-0301:n, Ozanimodin ja myös Otezlan. Kaikkia kolmea kandidaattia selvitetään vaiheen III tutkimuksilla yhteensä neljällä käyttöaiheella: Behçetin taudin, Crohnin taudin, colitis ulcerosan ja RMS:n osalta. Kehitysohjelmassa on myös seitsemän vaiheessa II olevaa valmistetta eri käyttöaiheilla, muun muassa RPC4046 eosinofiiliseen esofagiittiin, sekä kasvava määrä vaiheen I ja esikliinisiä tutkimuksia.     

Lisätietoja: Nicolas Verbeke, VD, Celgene Nordic, +46 87 03 16 71, nverbeke(at)celgene.com 

OTEZLA®

OTEZLA® on oraalinen, pienimolekyylinen fosfodiesteraasi 4:n (PDE4) estäjä, joka on spesifi sykliselle AMP:lle (cAMP). PDE4:n estäjä tuottaa korkeampia solunsisäisiä cAMP-tasoja, minkä uskotaan vaikuttavaan epäsuorasti tulehduksellisten välittäjäaineiden tuotantoon. Spesifi(si)ä mekanismia/mekanismeja, jo(i)ssa OTEZLA®-valmisteen terapeuttinen vaikutus psoriaasi- ja nivelpsoriaasipotilailla ilmenee, ei ole tarkkaan määritelty. OTEZLA® hyväksyttiin EMA:n toimesta tammikuussa 2015 kahdelle indikaatiolle:

  • Keskivaikeasta vaikeaa kroonista läiskäpsoriaasia sairastaville aikuispotilaille, joilla muille systeemisille hoidolle, mukaan lukien siklosporiini, metotreksaatti tai psoraleeni ja UVA-valo (PUVA), ei ole ilmennyt hoitovastetta, hoidot ovat vasta-aiheisia tai potilas ei ole niitä sietänyt.
  • Yksinään tai yhdessä tautiprosessia hidastavien reumalääkkeiden (DMARD-lääkkeet) kanssa aktiivista nivelpsoriaasia (PsA) sairastiville aikuispotilaille, joilla on ollut riittämätön vaste aiemmille DMARD-hoidoille tai potilas ei ole niitä sietänyt.

Psoriaasi

Psoriaasi on immuunivälitteinen, ei-tarttuva, tulehduksellinen ihosairaus, jonka aiheuttajaa ei tarkkaan tunneta. Tauti ilmenee jatkuvana, kroonisena tilana, jossa laikkuja voi esiintyä vaihdellen, vartalossa paikallisesti esiintyvistä vähäisistä laikuista aina koko vartalon peittävänä tilana. Läiskäpsoriaasi on yleisin psoriasiksen muoto. Noin 80 %:lla psoriaasispotilaista on läiskäpsoriaasi, joka ilmenee punoittavina, koholla olevina laikkuina, joita peittää harmaa, kuolleista ihosoluista muodostunut hilse[i] Laikkuja esiintyy yleisimmin kyynärpäissä, polvissa, päänahassa ja alaselässä.[ii] Psoriaasia esiintyy lähes yhtä tasaisesti niin miehillä kuin naisilla[iii] ja se vaikuttaa potilaan monilla elämän osa-alueilla, liittyen niin tunne- ja sosiaaliseen elämään kuin myös päivittäisiin mahdollisuuksiin opiskella tai työskennellä.

Nivelpsoriaasi

Nivelpsoriaasi on kivulias, krooninen tulehdussairaus, jolle on luonteenomaista nivelten kipu, jäykkyys, turpoaminen ja arkuus sekä tiettyjen nivelsiteiden ja jänteiden tulehdukset ja fyysisen toimintakyvyn heikkeneminen.[iv] Nivelpsoriaasi voi vaikuttaa kykyyn suoriutua päivittäisistä tehtävistä ja sen on raportoitu lisäävän työkyvyttömyyttä.

[i] Villasenor-Park j. et al. Psoriasis: Evolving treatment for a complex disease. Cleveland Journal of Medicine. Volume 79 (6) 2012

[ii] Villasenor-Park j. et al. Psoriasis: Evolving treatment for a complex disease. Cleveland Journal of Medicine. Volume 79 (6) 2012

[iii] National Psoriasis Foundation.  (2013). Media kit. Retrieved from http://www.psoriasis.org/file/communications---all-documents/MediaKit.pdf.

[iv] Gottlieb A, Korman NJ, Gordon KB, et al. Guidelines of care for the management of psoriasis and psoriatic arthritis: Section 2. Psoriatic arthritis: overview and guidelines of care for treatment with an emphasis on the biologics. J  Am Acad Dermatol. 2008;58:851 864.

Celgene

Celgene on kansainvälinen bioteknologian yritys, joka on erikoistunut tarjoamaan elinaikaa pidentäviä ja elämänlaatua parantavia hoitovaihtoehtoja potilaille, joilla on todettu pitkälle edennyt multippeli myelooma, MDS, haimasyöpä, nivelpsoriaasi tai psoriaasi. Celgene on sitoutunut parantamaan potilaiden elämänlaatua jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön kautta. Yrityksen kannustava ja yrittäjähenkinen ilmapiiri sekä avoin yhteistyö kumppaneiden kanssa takaavat sen, että lääketieteellisten innovaatioiden todellinen arvo siirtyy potilaiden ja yhteiskunnan hyödyksi. Lisäksi Celgenen tavoitteena on saattaa innovatiiviset hoidot kaikkien niitä tarvitsevien ulottuville.

Lisätietoja osoitteessa www.celgene.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs