Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Brändätään feminismi uusiksi - tervetuloa edistämään suomalaista tasa-arvoa 3.6. Kuntsille Vaasaan

Tampere-talo Oy

Brändätään feminismi uusiksi - tervetuloa edistämään suomalaista tasa-arvoa 3.6. Kuntsille Vaasaan

Kutsu.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 10:14
Julkaisija: Tampere-talo Oy


Kulttuurifestivaali WOW Women of The World on kansainvälisesti levinnyt naisliike ja tapahtumakonsepti, joka rantautuu vihdoin myös Suomeen ja Tampere-taloon maaliskuussa 2017 osana itsenäisyyden juhlavuotta. Tampereen päätapahtuman sisältöjä, puhujia ja muuta ohjelmaa ideoidaan yhteisöllisesti eri puolilla Suomea pidettävissä avoimissa tapaamisissa.

Seuraava tilaisuus pidetään Vaasassa perjantaina 3.6.2016 klo 16.30-18.30 Kuntsin modernin taiteen museossa. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan tilaisuuteen, jonne on tulossa kymmeniä osallistujia Pohjanmaan seudulta. 

WOW Women of The World on Lontoon Southbank Centressa kehitetty tapahtumakonsepti. WOW haluaa brändätä feminismin uusiksi: avoimeksi ja iloiseksi. Tavoite on, että jokainen saisi valita itse elämänsä suunnan ja kukoistaa. Panostaminen tyttöihin ja naisiin voi osaltaan olla keino tämän maailman ongelmien ratkaisemiseksi.

Suomen päätapahtuman Wow Finland 2017 vetäjinä toimivat Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Suomen Lontoon Instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg sekä Feministisen ajatushautomo Hatun johtaja Rosa Meriläinen. Meriläinen on paikalla Kuntsilla pidettävässä tilaisuudessa.

Tapahtuman halutaan herättävän naisten, tyttöjen, miesten ja poikien kiinnostuksen ikään, sukupuoleen, sosiaaliseen asemaan, rotuun tai mihin tahansa muuhun demografiseen tekijään katsomatta. Eri puolilla Suomea pidettäviin avoimiin suunnittelutilaisuuksiin kutsutaan kaikkia asiasta kiinnostuneita ideoimaan yhdessä, keitä Tampereen päätapahtumassa halutaan nähdä ja kuulla sekä mistä aiheista halutaan keskustelua tai mitä halutaan oppia ja edistää.

Suunnittelutilaisuuksia on pidetty jo Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä, ja ne ovat keränneet yli kolmesataa osallistujaa. Tilaisuuksia on tulossa vielä mm. Rovaniemellä ja Ahvenanmaalla. Tapahtumissa ja niiden välillä yhteisö keskustelee aiheesta sosiaalisessa mediassa tunnisteella #WOWFIN.

WOW:n lähettiläiksi on lupautunut joukko maamme nimekkäimpiä vaikuttajia: Maryan Abdulkarim, Maria Veitola, Fatima Anttonen, Anna Jungner-Nordgren, Rosa Liksom, Marianne Heikkilä, Virpi Sarasvuo, Kai Mykkänen, Mirja Borgström ja Riitta Uosukainen.

WOW:n työryhmään kuuluvat Johanna Sumuvuori, Pauliina Ståhlberg, Paulina Ahokas, Rosa Meriläinen, Helena Hiilivirta, Saara Särmä, Johanna Sinisalo, Minnakaisa Kuivalainen, Hanna Rosendahl, Outi Sjöholm, Katja Ståhl, Tiina Syrjä, Pauliina Inervo, Anna-Kaisa Ikonen, Mirva Merimaa ja Jenni Bergman.

Päätapahtuma on Tampere-talossa naisten viikolla 8.3. ja 11.‒12.3.2017 osana Suomi 100 -juhlavuotta.

Toimittajien ilmoittautuminen tapahtumaan: 
Tuottaja Jenni Bergman, wowthinkin@gmail.com

Osoite: Kuntsin modernin taiteen museo, Sisäsatama, 65100 Vaasa. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista osallistua noin 45 minuttia kestävälle ilmaiselle opastetulle kierrokselle museossa.

Lisätietoja 
Tampere-talo: toimitusjohtaja Paulina Ahokas, p. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi 
Ajatushautomo Hattu: johtaja Rosa Meriläinen, p. 050 432 6679 rosa.merilainen@kolumbus.fi 
Suomen Lontoon Instituutti: johtaja Pauliina Ståhlberg, p. + 44 7711008792, pauliina.stahlberg@finnish-institute.org.uk

#WOWFIN 
WOW FINLAND Twitterissä 
WOW Finland Facebookissa 
WOW London 
WOW Global

Tulevat Wow Finland -tilaisuudet
Helsinki: 19.8.2016, Kallion seurakuntakoti
Imatra: 26.8.2016, Imatran Lyseo 
Ahvenanmaa: elokuu, Åland Maritime Museum 
Rovaniemi: elo-syyskuu, paikka ja aika vahvistuvat myöhemmin 
Turku: 16.9.2016, paikka ja aika vahvistuvat myöhemmin 
Tampere: 12.10.2016, Tampere-talo

Liitetiedostot

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs