Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Björn Savénin 30 000 euron suomalais-amerikkalainen apuraha Mika Niemiselle

IK Investment Partners

Björn Savénin 30 000 euron suomalais-amerikkalainen apuraha Mika Niemiselle

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2014 klo 14:00
Julkaisija: IK Investment Partners

Björn Savénin tämänvuotinen suomalais-amerikkalainen apuraha on myönnetty 28-vuotiaalle Jyväskylän yliopiston jatko-opiskelijalle Mika Niemiselle. Apurahan turvin hän toimii vierailevana tutkijana Columbian yliopiston maineikkaassa Business Schoolissa lukuvuonna 2014–2015.

Björn Savénin suomalais-amerikkalaisen apurahan tarkoituksena on tukea lahjakkaiden suomalaisten opiskelijoiden jatko-opintoja Yhdysvaltain huippuyliopistoissa. Mika Nieminen valitsi New Yorkissa sijaitsevan Columbian yliopiston, joka on yksi maailman arvostetuimmista yliopistoista. Nieminen on valmistunut Jyväskylän yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi ja kirjoittaa tohtorin väitöskirjaansa, jonka hän arvioi valmistuvan kesään 2016 mennessä.

Myönnetty apuraha on tunnustus yritteliäisyydestä ja akateemisesta kunnianhimosta, jotka auttavat parantamaan suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksia ja luovat siten kasvua ja hyvinvointia Suomeen alati kansainvälistyvässä kilpailussa. ”Björn Savén -apurahan ansiosta voin toimia vierailevana tutkijana Columbian yliopiston Business Schoolissa. Sinne minut on kutsunut professori Shang-Jin Wei, joka on maailman johtavia kansainvälisen rahoituksen ja makrotalouden sekä Kiinan talouden tutkijoita”, Nieminen kertoo.

Mika Nieminen on jo 12. jatko-opiskelija, joka on saanut vuonna 2000 perustetun Björn Savénin suomalais-amerikkalaisen apurahan. Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton apurahasäätiön hallinnoima apuraha tarjoaa erityisen lahjakkaille suomalaisille liiketalouden, taloustieteen, insinööritieteiden ja tekniikan jatko-opiskelijoille mahdollisuuden laajentaa akateemista ja kansainvälistä näkökulmaansa opiskelemalla yhdysvaltalaisissa huippuyliopistoissa.

”Kun IK laajeni Suomessa tuntuvasti vuosituhannen vaihteessa, kasvoi myös tarpeemme saada vaativiin kansainvälisiin yritysjärjestelyihin ja yritysten kehitystyöhön kykenevää, korkeasti koulutettua, suomalaista asiantuntijavoimaa. Sitä oli kovin niukasti saatavilla, ja päätimme osaltamme edistää uusien lahjakkuuksien kouluttautumista perustamalla tämän apurahan”, kertoo Björn Savén, joka on IK Investment Partnersin perustaja ja toimii nykyisin yhtiön hallituksen puheenjohtaja. 

Lisätietoja:

Mikaela Hedborg, IK Investment Partners         
Communications & ESG Coordinator                 
Puh. +44 77 87 573 566

Samppa Seppälä, Kreab Gavin Anderson 
Johtava viestintäkonsultti
Puh. 050 568 0533

 

IK Investment Partners

IK Investment Partners (IK) on eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö, jonka sijoitukset keskittyvät Pohjoismaihin, saksankieliselle alueelle sekä Ranskaan ja Benelux-maihin. Vuodesta 1989 alkaen IK:n rahastot ovat sijoittaneet 85 eurooppalaiseen yhtiöön pääomia yli 7 miljardia euroa. IK:n rahastot investoivat potentiaalisiin keskisuuriin yhtiöihin liike-elämän palveluiden, teollisten tuotteiden ja kuluttajatuotteiden alueilla sekä hoitoalalla. Nykyisin rahastoilla on sijoituksia 21 yhtiössä. Suomessa IK:n sijoituksia ovat olleet Konecranes, Noviant, Consolis, Paroc, Enermet, Dynea, CPS Color, Eltel Networks, Suomen Lähikauppa, Moventas ja MedOne, joka on osa Attendo-konsernia. Lisätietoja: www.ikinvest.com

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs