Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Biokaasutuotannon kehittämistyön tuloksia

Turun ammattikorkeakoulu

Biokaasutuotannon kehittämistyön tuloksia

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2013 klo 12:14
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

SUSBIO-projektin loppuseminaarit Turussa ja Tallinnassa

Turun ammattikorkeakoulun koordinoima kolmivuotinen Sustainable utilization of waste and industrial non-core materials (SUSBIO) –projekti ja sen lisärahoitus päättyvät. Projekti esittelee tutkimuksen tuloksia järjestämällä loppuseminaarin elokuun lopussa Turussa ja Tallinnassa.

SUSBIO on toukokuussa 2010 alkanut EU:n INTERREG IV A-ohjelman rahoittama projekti, jonka keskeisenä ajatuksena on ollut keskittyminen materiaalitehokkuuteen ja biokaasutuotantoon muuten hyödyntämättömistä yhdyskuntien ja teollisuuden materiaaleista. Projekti on toteutettu yhteistyössä Tallinnan teknillisen yliopiston ja Tallinnan kaupungin kanssa ja sen  kokonaisbudjetti on noin 1,8 milj. €.

Kokonaisvaltaista bioprosessitutkimusta

Projektin aikana on tutkittu mm. erilaisten teollisuuden sivuvirtojen käytettävyyttä biokaasutuotannon raaka-aineena, optimoitu biokaasutuotannon prosesseja, kehitetty biodieselin tuotannon prosessiohjeistusta ja laadunvalvontaa sekä  tunnistettu biokaasureaktorissa olevia bakteereita uuden sukupolven DNA-sekvensoinnin avulla. Turun ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijat ovat tehneet projektin ja sen saaman lisärahoituksen aikana kuusi aiheeseen liittyvää opinnäytetyötä.                          

Loppuseminaarit elokuussa

SUSBIO:n puitteissa tehtyä biokaasu- ja materiaalitehokkuustutkimusta esitellään kahdessa loppuseminaarissa. Ensimmäinen seminaari järjestetään tiistaina 27.8. Turussa ICT-talolla kello 13-16 ja toinen Tallinnan teknillisen yliopiston päärakennuksessa perjantaina 30.8. kello 11-14. Alustajina Turun seminaarissa Turun ammattikorkeakoulun ja Tallinnan teknillisen yliopiston asiantuntijat sekä Biovakka Oy:n ja Gasum Oy:n edustajat. Ilmoittautumiset osoitteeseen anna.tuomi@turkuamk.fi. Lisätietoja projektista ja seminaareista SUSBIO:n nettisivuilla: susbio.fi.

 

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Juha Nurmio
Turun ammattikorkeakoulu
juha.nurmio@turkuamk.fi
+358 40 355 0364

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs