Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Aurinkoenergian seminaaripäivät 18.-19.9.2014 Porissa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Aurinkoenergian seminaaripäivät 18.-19.9.2014 Porissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 09:57
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää 18.-19.9.2014 Porissa Tiedepuiston kampuksella aurinkoenergian kaksipäiväisen seminaarin. Torstaina 18.9. aiheina ovat aurinkosähkön ja -lämmön perusteet, takaisinmaksuaika sekä järjestelmien mitoitus, optimointi ja toiminta. Perjantaina 19.9. tarkastellaan aurinkoenergiajärjestelmien suunnittelua ja tutustutaan Satmatic:n ja Porin keskustan uimahallin järjestelmiin.

Skills Alliance Energy

Aurinkoenergian seminaaripäivät on osa Itämeren alueen EU-osarahoitteista hanketta Skills Alliance Energy Saving and Sustainable Construction in Baltic Sea Region, jossa Satakunnan ammattikorkeakoulu on partnerina. Hanketta koordinoi Hansa-Parlamentti ja toimijoita on yhteensä kymmenen: kauppakamareita ja koulutusorganisaatioita Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Saksasta ja Suomesta.  Hanke alkoi 1.2.2013 ja päättyy 31.1.2015.

Hankkeen tavoitteena oli lisätä energia-alan osaamista ja herättää pk-sektorin kiinnostusta erityisesti uusiutuvia energioita kohtaan. Hankkeessa

  • vaihdettiin kokemuksia eri maiden energiasektorista ja energia-alan koulutuksesta
  • luotiin pitkäkestoinen ammatillinen koulutusohjelma rakennusten lämpöeristäjä (Specialist for Building Insulation)
  • järjestettiin viisi, erityisesti pk-sektorille suunnattua koulutustapahtumaa
  • kehitettiin kolme, uusiutuviin energioihin liittyvää seminaariohjelmaa.

Skills Alliance Energy –hankkeella vaikutettiin Eurooppa 2020-tavoitteiden etenemisessä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energioihin,koulutustason nostoon ja työttömyyden, erityisesti nuorisotyöttömyyden vähentämiseen osaamista kasvattamalla. Pk-sektorilla on merkittävä rooli energiatehokkuuden kasvattamisessa, uusiutuvien energioiden hyödyntäjinä, järjestelmien kaupallistajina ja energia-alan työllistäjänä.Itämeren maissa, etenkin Latviassa, Liettuassa ja Puolassa, on pulaa energia-alan osaajista. Energiasektoritarvitsee uutta osaamista ja yritykset tarvitsevat jatkajia toiminnalleen. Skills Alliance Energy –hanke haki ratkaisuja energia-alan tarpeisiin levittämällä tietoa teknologian näkymistä ja kasvattamalla alan osaajien valmiuksia seminaarien ja pidempikestoisten koulutusten avulla.

Lisätiedot

Yliopettaja, projektipäällikkö Sirpa Sandelin, 044 710 3227, sirpa.sandelin@samk.fi

www.skills-energy.eu/

www.samk.fi

www.solarforum.fi

 

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs