Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Antti Härkälä vahvistaa RKTL:n suurpetotutkimusta Länsi-Suomessa

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Antti Härkälä vahvistaa RKTL:n suurpetotutkimusta Länsi-Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2013 klo 14:40
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Metsätalousteknikko Antti Härkälä aloitti tänään työt suurpetotutkimuksen tutkimusapulaisena Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksessa. Härkälän tehtävänä on tarkastaa ja dokumentoida Länsi-Suomen alueen suurpetohavaintoja sekä suurpetojen aiheuttamia vahinkoja.

Keskeinen osa työtä on tiedottaa suupetohavainnoista ja suurpetojen aiheuttamista vahingoista viranomaisille ja alueen toimijoille. Härkälän tehtävänä on myös edistää eri toimijoiden kuten tutkimuksen, viranomaisten, metsästäjien, järjestöjen ja paikallisen väestön välistä vuorovaikutusta Länsi-Suomessa.

Härkälällä on aiempaa kokemusta riistantutkimuksen ja riistanhoidon työtehtävistä. Hän on lisäksi toiminut Säkylän–Köyliön riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajana ja petoyhdyshenkilönä. Hänellä on hyvä paikallistuntemus ja tietämys alueen suurpetokannoista.

”Työ alkaa kontaktien luomisella eri toimijoihin ja sidosryhmiin. Samalla käynnistyy myös tarkempi tutustuminen itse suurpetotilanteeseen”, Härkälä kertoo.

Härkälä työskentelee RKTL:n Turun toimipaikassa, ja hänen työsuhteensa kestää vuoden 2014 loppuun asti.

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:

tutkimusapulainen Antti Härkälä, puh. 0295 327 314
tutkija Samuli Heikkinen, puh. 0295 327 873

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs