Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta luupin alla Hämeenlinnassa 12. - 13.2.2013

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta luupin alla Hämeenlinnassa 12. - 13.2.2013

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2013 klo 15:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) järjestää vuosittaiset valtakunnalliset ammattikorkeakoulujen TKI-päivät hotelli Aulangolla 12.–13.2.2013. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Päivien teema on ”Opiskelijat – AMKit – työelämä; yhdessä teemme tulevaisuuden!” Teema korostaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Ammattikorkeakoulut ovat keskeisiä alueellisia kehittäjiä ja erityisesti pk-yritysten yhteistyökumppaneita. Opetukseen liitettävän tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan eli TKI-toiminnan avulla edistetään työ- ja elinkeinoelämän kilpailukykyä, yrittäjyyttä sekä kansainvälistymistä. Ammattikorkeakoulusta valmistuneet puolestaan ovat merkittävässä roolissa elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitystehtävissä.

Erittäin ajankohtaiseksi päivien teeman tekee hallituksen tuore toimintaohjelma "Suomi osaamispohjaiseen nousuun", joka nostaa yhdeksi kehittämiskohteeksi ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan vahvistamisen. Teema liittyy myös hallitusohjelmassa sovittuun laajaan ammattikorkeakoulujärjestelmän uudistamiseen: lähiaikoina ovat uudistumassa mm. AMK-laki, rahoitusmalli ja ylläpitojärjestelmä. Suunnitelmat ovat herättäneet laajaa keskustelua.

TKI-päivillä keskitytään kansainvälisessä arvioinnissa esiin nostettuihin haasteisiin: TKI-toiminnan merkitys ja rooli Suomen innovaatiojärjestelmässä, opetuksen ja TKI-toiminnan integrointi, yhteistyö työelämän kanssa ja osaamisen kehittäminen.

Alustajina toimivat teknologia- ja hyvinvointisektorin vaikuttajat kertovat valtakunnan tason tuoreista linjauksista. Ryhmätöissä ja teemasessioissa haetaan uusia eväitä toiminnan kehittämiseksi. Toisen päivän avaa tunnettu Aalto-yliopiston ”yli-innovaatioaktivisti” eli tutkimuspäällikkö Anssi Tuulenmäki. Hänen johdollaan kootaan edellisen päivän työskentelyn pohjalta yhteistä kuvaa tulevaisuudesta. Tästä siirrytään TKI-toiminnan kansainvälisen arvioinnin haasteisiin. Tulevaisuusteema jatkuu iltapäivällä Kanta-Hämeen ennakointifoorumissa.

Päivien ohjelma ja muut tiedot löytyvät osoitteesta: www.hamk.fi/tkipaivat2013

Lisätiedot:
Matti Hakala, erikoisasiantuntija, T&K-palvelut, p. 050 550 6101

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs