Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ammattikorkeakouluilta vaaditaan tuloksellisuutta

Turun ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakouluilta vaaditaan tuloksellisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2013 klo 14:31
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun lukuvuoden 2013-14 avajaiset

"Ammattikorkeakouluilta vaaditaan tuloksellisuutta"

 

Turun AMK:n 22. lukuvuosi avataan Logomossa torstaina 5.9. kello 14.

Avajaisissa kuullaan rehtori Juha Kettusen esille nostamia ajankohtaisia asioita AMK-uudistuksesta. Rehtori Kettunen painottaa, että opiskelijoiden nopea valmistuminen on noussut Turun AMK:n tärkeimmäksi menestymisen ehdoksi.

AMK-uudistus tiukentaa ammattikorkeakoulujen taloutta ja pakottaa ne toimimaan uuden rahoitusmallin mukaisesti. Turun AMK on uudistusten myötä entistä tarkemmin profiloitunut neljään alaan: tekniikka, terveys ja hyvinvointi, liiketalous ja kulttuuri.

 

Juhlapuheessa Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tuija Lehesvirta kertoo yleisölle, miten´suomalaisessa autotehtaassa on selviydytty muutospaineista. Opiskelijakunnan tervehdyksen tuo Turun AMK:n opiskelijakunta TUO:n puheenjohtaja Heini Kuusisto

Lisäksi avajaisissa esitellään lyhyesti Turun AMK:n kolme erilaista hanketta, jotka toteutetaan tiiviissä yhteistyössä varsinaissuomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa:

·         Hyvinvointia hoivamusiikista – Care Music

·         Yrittäjyysopintoja työelämäyhteistyönä – Yrittäjyyden Kipinä ja Jatkajakoulu

·         Monialainen kehittäminen ja yrittäjyys – Monkey.

 

Taideakatemian opiskelijat tuovat lisäväriä juhlaan. Heti avajaisten aluksi nähdään sirkusopiskelija Mira Sirkan ohjaama esitys ”Máttáráhka - Läpän Noita”, jossa nähdään neljä kangasnumeroa sekä cyr-renkaalla temppuilua. (Liitteenä kuva, kuvaaja Jenny Mansikkasalo). Ohjelman musiikkiesityksestä vastaa musiikinopiskelijoiden Jousikvartetti Aili.

Tilaisuudessa huomioidaan myös Turun ammattikorkeakoulun aktiivinen yrityskumppani, vuoden yritys (nimi paljastetaan tilaisuudessa) ja muistetaan viime lukuvuonna erityisesti menestyneitä opiskelijoita. 

 

Juhlallisuuksien yhteydessä aulassa voi tutustua videopostereihin, joita Turun AMK:ssa tuotettiin keväisiä, valtakunnallisia AMK-päiviä varten:

Manchester Metropolitan University

Supporting Student Transition into Higher Education in Art and Design: https://vimeo.com/65505924

*

Turun AMK:

NÄYTKÖ project: https://vimeo.com/65505163

*

Hollantilaisen partnerikorkeakoulumme, Utrechtin video valittiin parhaimmaksi videoposteriksi keväällä 2013:

Utrecht University of Applied Sciences: Curriculum for the Entrepreneur of the Future

https://vimeo.com/65505434

 

Lisätiedot:

Rehtori Juha Kettunen, puh. 050 5985 612

juha.kettunen@turkuamk.fi

 

Viestintäpäällikkö Satu Haapala, puh. 050 5985 634

satu.haapala@turkuamk.fi

KUVASSA: Máttáráhka – Läpän Noita on lokakuussa ensi-iltaan tuleva nykysirkusesitys. Teos on tarina lappalaisuuden ja uuden maailman kohtaamisesta. Alussa oli vain yksi vuodenaika, kunnes äiti Máttáráhka synnytti neljä tytärtä, joista sikisi uudet vuodenajat ikuisen talven keskelle. Teos on koskettava tarina elämän syntymästä, jumaluudesta ja tuonpuoleisesta todellisuudesta.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Turun AMK:n taideakatemian sirkusopiskelija Mira Sirkka. Esiintyjinä on Turun AMK:n Taideakatemian sirkuksen 2.vsk:n opiskelijoita. Esityksessä nähdään useita sirkuslajeja yhdistettynä teatteriin ja tanssiin.

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs