Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » AMK-opinnot valmiiksi lyhyemmässä ajassa

Turun ammattikorkeakoulu

AMK-opinnot valmiiksi lyhyemmässä ajassa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2013 klo 14:30
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

 

 

Turun ammattikorkeakoulun 22. lukuvuosi on avattu

 

Opinnot valmiiksi lyhyemmässä ajassa

 

Rehtori Juha Kettunen korosti avajaispuheessaan, että ammattikorkeakoulujen valtiolta saama rahoitus perustuu uuden rahoitusmallin mukaan tuloksellisuuteen.  Nopea valmistuminen on tärkein tuloksellisuuteen vaikuttava seikka, mutta myös tutkimus- ja kehitystyöllä on merkittävä painoarvo.

 AMK-uudistus ja siihen sisältyvä uusi rahoitusmalli kannustavat ammattikorkeakouluja kannattavuuden parantamiseen.

– Turun AMK:n menestyminen riippuu suuressa määrin siitä, miten nopeasti ja millä keinoilla pystymme sopeutumaan uuteen rahoitusmalliin. Tämä edellyttää tukipalveluiden, opetuksen ja muiden tehtävien perinpohjaista uudistamista, Kettunen totesi.

– Tuloksellisuuden saavuttamisen avainasemassa ovat työaika-, toiminta- ja opetussuunnitelmat sekä niiden entistä tuloksellisempi toimeenpano. Myös laatutyötä on kehitettävä ottaen huomioon AMK-uudistuksen edellyttämä tuloksellisuus ja rahoitus, rehtori Kettunen korosti puheessaan.

Ammattikorkeakoulut ovat saamassa tutkimus- ja kehitystyön mukaan uuteen rahoitusmalliin.  Turun AMK on saanut varsin hyvin EU-rahoitusta hankkeisiinsa ja menestynyt muihin korkeakouluihin verrattuna parhaiten Erasmus Lifelong Learning -hankkeissa. Turun AMK:n julkaisutoiminta on laajinta maassamme muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

 

Autoteollisuudesta esimerkkejä muutosselviytymiseen

Juhlapuheessa Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tuija Lehesvirta painotti, että osaaminen ja maine lähtee aina henkilöstöstä. Lehesvirta lisäsi, että näkemyksellisen, taitavan ja rohkean johdon lisäksi kaikilla organisaation tasoilla tarvitaan yksilöitä, jotka yhdessä haluavat selviytyä, voittaa ja tehdä jotain merkittävää.

– Edustan yritystä, joka on kulkenut muutoksesta toiseen ja näyttää oppineen ja selvinneen rajuistakin muutoksista kerta toisensa jälkeen, Tuija Lehesvirta totesi.

Henkilöstöjohtaja Lehesvirta piti erinomaisena selkärankana onnistuneelle muutoksen toteuttamiselle Turun AMK:n henkilöstöohjelmaa 2010-13, johon hän oli tutustunut ja josta lainasi otteen:

Toimivat johtoryhmä, avoin tiedottaminen ja henkilöstön kuuleminen ovat keinoja, joilla vahvistetaan luottamusta ja lisätään yhteistoimintaa. Osallistava ja innovatiivinen työyhteisö, jonka muodostaa työhönsä motivoitunut henkilöstö, toimii yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.”

– Mikään ei ole parempi ponnistuslauta muutosten johtamiseen kuin aidosti yhdessä laaditut periaatteet siitä, miten tässä työpaikassa ihmisiä kohdellaan. Henkilöstöllä on oltava halu selviytyä yhdessä yrityksen kanssa, Lehesvirta muistutti ja toivotti onnea henkilöstöohjelman tulevaan päivittämiseen ja muutosten läpiviemiseen.

 

Opiskelupaineet koetaan vaativina

Osittain kriittisesti, mutta myös toiveikkaasti tulevaisuuteen katsoen, opiskelijakunta TUO:n puheenjohtaja Heini Kuusisto totesi omassa puheessaan, että käsillä olevat muutokset ovat nyt todella haastavia. Opiskelijat toivovat ammattikorkeakoululta enemmän tukea opiskelijoille.

– Opiskelijakunnassa toivotaan lisää ajasta riippumattomia, joustavia opiskelutapoja ja laadukasta lähiopetusta.  Ammattikorkeakoulut hakevat toimilupia, säästöpaineet ovat kovat ja lait muuttuvat, mutta toivottavasti parempaan suuntaan, totesi opiskelijakunnan puheenjohtaja Heini Kuusisto.

 

Vuoden yrityksen arvonimen sai Teleste Oy

 Turun ammattikorkeakoulu palkitsi tilaisuudessa Teleste Oy:n ”Vuoden yrityksenä”. Kunniakirjan vastaanotti CTO Esko Myllylä Telesteltä.

Kunniamaininnan perusteluissa todettiin, että Turun AMK:n elektroniikan radiolaboratorio on tehnyt yhteistyötä Telesten kanssa jo 25 vuotta. Opinnäytetöitä on tänä aikana valmistunut kolmisenkymmentä ja Telestellä on ollut iso määrä harjoittelijoita Turun AMK:sta. Teleste on lisäksi ollut viime vuosina AMK:n yhteistyökumppanina useissa kansainvälisissä TKI-projekteissa.

Tämän lisäksi tilaisuudessa palkittiin myös ansioituneita Turun AMK:n opiskelijoita, jotka olivat joko opiskelleet erityisen nopeasti ja laadukkaasti tai muuten osoittaneet erityistä lahjakkuutta.

 

Omaa toimintaa esille

Avajaisissa esiteltiin lyhyesti myös varsinaissuomalaisten kumppaneiden kanssa toteutettavia eri yhteistyön muotoja. Yleisö sai kuulla musiikin hyvinvointia edistävistä menetelmistä ”Care Music-hankkeessa. Lisäksi esiteltiin ”Yrittäjyyden Kipinä ja Jatkajakoulu” -opintojaksoja sekä ”Monkey”, joka toteuttaa innovatiivista kehittämistyötä alueemme yritysten, yhteisöjen sekä AMK:n opiskelijoiden kesken.

Taiteellisen säväyksen avajaisiin toivat Turun AMK:n Taideakatemian sirkus- ja musiikinopiskelijat. Avajaisten aluksi nähtiin ote Mira Sirkan ohjaamasta nykysirkusteoksesta ”Máttáráhka – Läpän Noita”, joka tulee ensi-iltaan lokakuussa. Musiikkinautinnon takasi Jousikvartetti Ailin kaunis esitys avajaisten päätteeksi.

 

Lisätiedot:

 

Rehtori Juha Kettunen, puh. 050 5985 630

juha.kettunen@turkuamk.fi

Viestintäpäällikkö Satu Haapala, puh. 050 5985 634

satu.haapala@turkuamk.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs