Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » AMK-lehti 3/2013 on ilmestynyt: teemana virtuaalikampukset ja tietoverkkojen hyödyntäminen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

AMK-lehti 3/2013 on ilmestynyt: teemana virtuaalikampukset ja tietoverkkojen hyödyntäminen

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 11:12
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tulevaisuuden virtuaalikampuksella fyysiset tilat, virtuaaliset tilat, teknologia sekä sosiaalinen ympäristö yhdistyvät uudenlaiseksi oppimisympäristöjen kokonaisuudeksi. AMKien yhteisessä verkkojulkaisussa AMK-lehdessä (eng. UAS Journal) luodaan katsaus ammattikorkeakoulujen verkko-opetuksen tulevaisuuden näkymiin sekä esitellään hyväksi koeteltuja käytänteitä.

Vuoden 2013 kolmannessa AMK-lehdessä//UAS Journalissa käsitellään erityisesti virtuaalikampuksia ja tietoverkkojen hyödyntämistä opetuksessa ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

Verkkoa ei käytetä enää yksistään kurssitöiden palauttamista, artikkelien lukemista tai tenttien tekemistä varten, vaan virtuaaliympäristö on oppimistila siinä missä fyysinen luokkahuone tai ryhmätyötilakin. Lehdessä tarkastellaan virtuaalisten opetusvälineiden ja -menetelmien, kuten simulaatiopedagogiikan, virtuaalipelin, verkkokokousjärjestelmän ja verkkolehden, tuomia mahdollisuuksia opetuksessa ja oppimisessa.

Opetuksen siirtyessä verkkoon myös ammattikorkeakoulujen tieto- ja kirjastopalvelujen on siirrettävä painopistettään paitsi sähköisiin aineistoihin, myös tietoaineistojen käytön ja tiedonhankinnan ohjaamiseen. Samalla kiinteät ATK-luokat ja verkot ovat vaihtumassa muuntojoustaviin tiloihin ja langattomiin verkkoihin.

Tutustu AMK-lehteen osoitteessa www.uasjournal.fi.

Lisätiedot:

Teematoimittaja Irma Mänty, Laurea-ammattikorkeakoulu, puh. 040 830 6159 tai sp. etunimi.sukunimi@laurea.fi

Päätoimittaja Riitta Rissanen, Savonia-ammattikorkeakoulu, puh. 044 785 5004 tai sp. etunimi.sukunimi@savonia.fi

AMK-lehti /UAS Journal on ammattikorkeakoulujen yhteinen verkkojulkaisu, joka kertoo AMKien tekemästä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta.

www.uasjournal.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs