Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » AMK-koulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkijat kokoontuvat Hämeenlinnassa 10. - 11.10.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

AMK-koulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkijat kokoontuvat Hämeenlinnassa 10. - 11.10.

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2013 klo 16:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

AMK ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät järjestetään vuonna 2013 HAMKin Visamäen kampuksella Hämeenlinnassa 10. - 11.10.2013. Yli sata osallistujaa ja heistä melkein puolet tutkimuksiaan ja kehittämishankkeitaan esittelevää on suomalaisittain hyvä saavutus.

Suomalaisten osaaminen ja menestys kansainvälisissä vertailuissa on jatkuvasti julkisessa keskustelussa. Tutkimuspäivien teemana on koulutuksen yhteiskunnallinen vastuu. Sitä tulkitaan sekä menestyksen ja kilpailukyvyn että syrjäytymisen ehkäisyn näkökulmista. Koulutuksen sanastoon on tullut uusia ilmauksia kuten nuorisotakuu ja koulutusvastuu. Koulutusvastuulla tarkoitetaan laajaa ammattialaa, jolla korkeakoulu vastuullisesti järjestää koulutusta työelämän tarpeen mukaan. Päivien aikana analysoidaan, miten koulutuksen uudet sanat muuttuvat teoiksi.

Ohjelma perustuu meneillään oleviin ja valmistuneisiin tutkimuksiin ja kehittämishankkeisiin. Ohjelmassa ilahduttaa sen monipuolisuus ja uutena ilmiönä toisen asteen ammatillista koulutusta koskevien hankkeiden määrän selvä kasvu aikaisemmasta.

Vuosittaiset tutkimuspäivät eivät onnistuisi, ellei mukana olisi laaja järjestäjäjoukko ja ohjelmaryhmä. Laaja ja vastuullinen sitoutuminen kuvaa myös yhtä Suomen koulutuksellista menestystekijää: olemme riittävän yksimielisiä siitä, että ammatillinen koulutus ja ammattikorkeakoulutus ovat meille tärkeitä asioita. Se on maailman mitassa verraten harvinaista.

Mukana järjestelyissä ovat HAMKin lisäksi Korkeakoulutuksen arviointineuvosto, Koulutuksen arviointineuvosto, Opetushallitus, FUAS Graduate School sekä tutkimusseurat CHERIF, OTTU ja Praba.

Ohjelma HAMKin verkkosivuilla »

Lisätietoja

Seija Mahlamäki-Kultanen, johtaja, dosentti, HAMK AOKK, p. 03 646 3300

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs