Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Agrobiotalouden innovaatioyhteisöllä uutta imua yrityksiin

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Agrobiotalouden innovaatioyhteisöllä uutta imua yrityksiin

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2015 klo 09:45
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Agrobiotalouden innovaatioyhteisön tavoitteena on tehostaa yritysten liiketoimintaa. Toiminnassa huomioidaan myös kansainväliset markkinat.

 

Agrobiotalouden osaajayhteisö -hankkeen strategisena tavoitteena on rakentaa alalle toimintaympäristö, jonka avulla luodaan uutta ja kannattavaa globaalia liiketoimintaa. Vastamuodostetun yhteisön taustalla on monen eri toimijan asiantuntijuus, osaaminen ja kehittämishalukkuus. Yhteisössä yritykset, tutkijat, käyttäjät ja julkiset toimijat kohtaavat. Ideoita jalostetaan innovaatioiksi, jolloin toiminta tuottaa uutta liiketoimintaa.

 

Agrobiotalouden ja sen osaamisen näkyvyyttä lisätään sekä vahvistetaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja.

-          Seinäjoen seutu on luonnollinen paikka perustaa agrobiotalouden keskus, sillä Seinäjoki on keskellä ruokamaakuntaa. Potentiaalia on tuottaa uusia ideoita, toteaa hankkeen projektipäällikkö Ari Sivula Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Suomen biotalousstrategian mukaan vuonna 2030 maailmassa tarvitaan 50 % enemmän ruokaa,  30 % enemmän vettä ja  45 % enemmän energiaa. Tarvetta on uusille innovatiivisille biotalouden ratkaisuille.

 

Innovaatioyhteisö startup-yritysten tukena

 

Innovaatioyhteisö voi toimia aloittaville yrityksille tai ideoille startup-tehtaana. Paitsi uusien startup-yritysten perustamista, yhteisön kautta tavoitellaan myös uusien tuotteiden ja palveluiden syntymistä olemassa oleviin yrityksiin.

 

Osaamista konseptoidaan ja innovaatiot viedään käytäntöön toimijoiden yhteistyönä. Toiminnassa hyödynnetään olemassa olevia toimintamalleja, kuten SeAMKin opiskelijoiden projektiopintoja. Modernit laboratoriot ja tilat mahdollistavat uuden luomisen.

 

Hanketta koordinoi Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Rahoittajina ovat Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoen kaupunki sekä hankkeessa mukana olevat toimijat (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Into Seinäjoki Oy  ja Seinäjoen yliopistokeskus)

 

Lisätietoja:  Ari Sivula p. 040 830 2374

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs