Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Yli 40 sairaanhoitajaopiskelijaa aloitti opintonsa Kauhajoella

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Yli 40 sairaanhoitajaopiskelijaa aloitti opintonsa Kauhajoella

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2014 klo 12:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutus käynnistyi Kauhajoella peräti 44 opiskelijan voimin. Opiskelijoista valtaosa on Suupohjan ja JIK-kuntien alueelta. Kauhajoen kaupunginjohtaja Keijo Kuja-Lipasti uskoo koulutuksen osaltaan helpotta-van alueen sairaanhoitajapulaa.

Koulutuspaikan sijainti näyttää vaikuttaneen hakijoiden kiinnostukseen, sillä Kauhajoella sairaanhoitajaopintonsa aloittavista lähes 70 prosenttia tulee Kauhajoelta tai lähikunnista.
– Uskon, että nyt alkava sairaanhoitajakoulutus tulee olennaisesti paikkaamaan seudun sai-raanhoitajapulaa. Toivon mukaan myös muualta tulevat opiskelijat tykästyvät seutuun ja ha-keutuvat valmistuttuaan tänne töihin, kaupunginjohtaja Keijo Kuja-Lipasti toteaa.

 

Koulutukseen haki ennätysmäärä

Kiinnostus Kauhajoella alkavaa koulutusta kohtaan on ollut ennätyksellistä. Kevään yhteis-haussa opiskelupaikkaa tavoitteli peräti 419 hakijaa, joista 44 valittiin opiskelijoiksi. SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Asta Heikkilä kertoo, että aloituspaikkoihin suhteutettuna kyseessä on Seinäjoen ammattikorkeakoulun historian suurin hakijamäärä.
– Kauhajoen koulutuksen lähtökohdat ovat erinomaiset, mikä on tiedostettu myös opetus- ja kulttuuriministeriössä. Alun perin tarkoituksemme oli valita 20 opiskelijaa, mutta toukokuussa ministeriö myönsi koulutukselle lisäaloituspaikkoja. Siksi opintonsa Kauhajoella voikin nyt aloittaa 44 sairaanhoitajaopiskelijaa, Asta Heikkilä iloitsee.

 

Koulutusta toteutetaan yhdessä työelämän kanssa

Kolmen ja puolen vuoden sairaanhoitajaopinnoista erilaisten harjoittelujaksojen osuus on noin vuosi. Saumaton yhteistyö työelämätahojen kanssa on siksi välttämätöntä. Opiskelijaryhmän tutoropettajana toimiva Liisa Ahola kertoo, että työelämäedustajien kanssa onkin jo keskusteltu koulutuksen käytännön toteutuksesta ja yhteydenpitoa jatketaan koko koulutuksen ajan.

Asta Heikkilä ja Liisa Ahola kiittävät erityisesti Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymää, JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymää ja alueen kuntia aktiivisuudesta koulutuksen käynnistämiseksi. Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulun toimijat ovat puolestaan huolehtineet monista käytännön järjestelyistä.

 

Lisätietoja:
Yksikön johtaja Asta Heikkilä, Seinäjoen ammattikorkeakoulu (puh. 020 124 5111, asta.heikkila@seamk.fi)
Lehtori Liisa Ahola, Seinäjoen ammattikorkeakoulu (puh. 020 124 5164, liisa.ahola@seamk.fi)

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs