Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Yhä useampi suomalainen haluaisi seurata terveyttään ja terveystietojaan verkossa

Terveystalo

Yhä useampi suomalainen haluaisi seurata terveyttään ja terveystietojaan verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2013 klo 08:38
Julkaisija: Terveystalo

Terveydenhuolto on monia muita toimialoja jäljessä sähköisten palvelujen kehittämisessä. Asiakkaille sähköinen asiointi on kuitenkin jo arkipäivää, mikä näkyy terveyspalveluille asetettavissa toiveissa ja odotuksissa.

Yhä useampi suomalainen haluaa seurata terveyttään ja siihen liittyvää tietoa verkossa. Omien terveystietojen seuraamisen ja taltioinnin suosio on kasvanut ja se halutaan tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, verkkopalveluja hyödyntäen. Myös ajanvaraus lääkärille tehdään yhä useammin verkossa tai mobiililaitteella. Terveystalossa on vuosittain noin 2 miljoonaa lääkärikäyntiä, joista jo yli puoleen varataan aika sähköisesti.

- Asiakkaat ovat nykyään aktiivisia oman terveytensä suhteen. Se on hienoa, sillä paras hoitotulos saavutetaan nimenomaan lääkärin ja potilaan yhteistyöllä, kun ihminen itse ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan, sanoo Terveystalo johtava ylilääkäri Juha Tuominen.

Terveydenhuollon järjestelmäkehitys laahaa jälkijunassa verrattuna moniin muihin toimialoihin.

- Otetaan esimerkiksi pankkipalvelut. Suostuisimmeko kukaan siihen, että voisimme tarkastella raha-asioitamme vain varaamalla ajan pankkivirkailijalle? Miksi terveyspalveluissakaan täytyisi tyytyä samaan, kun ratkaisuja löytyy, Juha Tuominen kysyy.

- Lisäksi teknologian laajempi käyttö toisi terveydenhuoltoon toivottua tehokkuutta ja vapauttaisi hoitohenkilökunnan aikaa potilastyöhön, Tuominen jatkaa.

Terveystalo on sähköisen asioinnin edelläkävijä

Sähköisen ajanvarauksen ohella Terveystalon asiakkaat voivat seurata ja hallinnoida omia terveystietojaan OmaTerveys-palvelussa. Nähtävillä ovat mm. omat lääkärikäynnit ja laboratoriotulokset, pian järjestelmästä voi tilata esimerkiksi muistutuksen rokotuksen uusimisajasta. Palvelun suosio on kasvanut vauhdikkaasti, tällä hetkellä neljännes Terveystalon vastaanotoilla kävijöistä käy myös OmaTerveydessä.

Työterveysasiakkaille on tarjolla omat palvelunsa yrityksen henkilöstön hyvinvoinnin seuraamiseen. Lääkärit puolestaan voivat esimerkiksi hallinnoida vastaanottoaikojaan extranetin kautta.

- Järjestelmiemme kehitystyössä keskiössä on asiakas, olipa hän sitten yksityinen henkilö, yritys, vakuutusyhtiö tai lääkäri. Esimerkiksi lääkärit ovat olleet erittäin tyytyväisiä extranet-palveluunsa, jonka kautta omaa työtään voi rauhassa suunnitella kotikoneelta käsin, Juha Tuominen sanoo.

Terveyspalveluista uusi teknologian vientivaltti?

Terveystalo kehittää sähköisiä palveluitaan pienten, suomalaisten, innovatiivisten teknologiayritysten kanssa.

Tuorein innovaatio on Nuhasää, joka kuvaa reaaliajassa hengitystulehdusten ja niiden liitännäissairauksien tilannetta maassamme. Sovellus kertoo sääkartan tapaan maamme infektiotilanteen Terveystalon valtakunnallisesta potilastietojärjestelmästä kootun diagnoosi- ja postinumerotiedon perusteella. Nuhasään perusteella jokainen voi varautua sairastumisriskiin huomioimalla ennaltaehkäisyn omassa arjessaan.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutkertaisia palveluita. Pieni kumppani on ketterä ja halukas kehittämään uutta. Esimerkiksi mobiiliajanvarausaplikaatiot osoittivat, että yksittäisten, erottautumista tukevien palveluiden tuottamiseen pienemmät kumppanit ovat oivallisia, sanoo Terveystalon tietohallintojohtaja Tuomas Otala.

- Puhelin- ja peliteknologiaosaamisen rinnalle voisi hyvin nousta näiden pienten ideapajojen joukosta uusi kansainvälisen tason menestystarina terveydenhuollon teknologian saralla. Haluamme omalta osaltamme tukea sitä kehitystä, Otala jatkaa.

Tutustu Nuhasäähän osoitteessa www.terveystalo.com/nuhasaa.

Lisätiedot:

Juha Tuominen, johtava ylilääkäri, Terveystalo, puh. 040 528 4160, juha.tuominen@terveystalo.com

Tuomas Otala, tietohallintojohtaja, Terveystalo, puh. 040 567 3774, tuomas.otala@terveystalo.com

Anni Romu, viestintäpäällikkö, Terveystalo, puh. 050 571 1887, anni.romu@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2012 oli yhteensä 71,9 miljoonaa euroa ja viime vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen yli 27 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs